Nuoriso tutkimuksen kuvassa -lukupiiri

Teams

Nuoriso tutkimuksen kuvassa -lukupiiri tuo yhteen tutkijat ja yleisön keskustelemaan tutkimuksen pohjalta siitä, millaista on olla nuori. Tiedelehtien lukupiirissä nuorten elämää tarkastellaan tutkimustiedon pohjalta, ajankohtaisten teemojen kautta. Kaikille avoin, maksuton lukupiiri on tarkoitettu tutkimustiedosta kiinnostuneille ja sitä työssään tai opinnoissaan tarvitseville: nuorten parissa toimiville, tutkijoille, opiskelijoille, toimittajille, tiedejulkaisujen tekijöille – ja etenkin nuorille!

Kullakin kerralla luetaan yhdessä pari-kolme tekstiä: tiedeartikkeleista puheenvuoroihin ja näkökulmiin. Kaikki lukupiirin tekstit ovat avoimesti saatavilla verkossa.

Kukin mukana oleva julkaisu tuo lukupiiriin oman tieteenalansa näkökulman. Kattoteema, nuoriso, kytkee teksteistä nousevat teemat, kuten ympäristökysymykset tai identiteettipohdiskelut, laajoihin yhteiskunnallisiin keskusteluihin.

Lukupiirin kokoontumisajat ja ohjelma

Lukupiiri kokoontuu verkossa kerran kuussa helmikuusta toukokuuhun. Kokoontumiset kärjestetään Teamissa klo 18-19.30.

Tiistai 13.2.: Haasteet ja haaveet (Aikuiskasvatus)
Tiistai 12.3.: Toiminta ja tulevaisuuskuvat ympäristökriisien ajassa (Alue & Ympäristö ja Versus-lehti)
Tiistai 16.4.: Virtuaaliset maailmamme (Kulttuurintutkimus)
Tiistai 14.5.: Opiskelijoiden hyvinvointi ja hyvä elämä (Nuorisotutkimus)

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Lisätietoa lukupiiristä Kvs-säätiön (Kansanvalistusseura rs.) sivuilla: Kotimaisten tiedelehtien lukupiiri avaa näkymiä nuoruuteen – ilmoittaudu mukaan nyt.

Lukupiiri on kaikille avoin ja maksuton, mutta keskustelujen turvallisuuden ja luottamuksellisuuden turvaamiseksi lukupiiriin mahtuu kerralla 30 osallistujaa. Lukupiireihin ilmoittaudutaan verkkolomakkeella.

Järjestäjät

Kotimaisten tiedejulkaisujen hanketta koordinoi Kvs-säätiö. Mukana ovat vertaisarvioidut Aikuiskasvatus, Alue & Ympäristö, Kulttuurintutkimus ja Nuorisotutkimus sekä tutkimusta yleistajuistavat Versus-verkkolehti ja Politiikasta-verkkolehti, joka tuottaa podcastin.

Lukupiiri on osa Sivistyksen teemavuoden 2024 ohjelmaa ja sitä rahoittaa Suomen tiedekustantajien liitto.

#NuorisoTutkimuksenKuvassa #sivistys2024