”Liikkuen läsnä, hetkessä teille” -tutkimusraportin julkaisutilaisuus

Hybridi: Humak Helsingin kampus & verkko

Bannerissa, jossa Wauto-autoja ja tekstit Liikkuen läsnä, hetkessä teille -tutkimusraportin julkaisutilaisuus 24.8.2022 klo 12 sekä Humakin ja Nuorisotutkimusseuran logot.

Liikkuva nuorisotyö -tutkimuksen ”Liikkuen läsnä, hetkessä teille” -tutkimusraportin tuloksia esitellään hybridi-julkaisutilaisuudessa 24.8.2022 kello 12-14.00 Humakin Helsingin kampuksella. Samassa yhteydessä pääsee tutustumaan Walkers-autoon eli Wautoon.

Mitä liikkuva nuorisotyö on? Miten se määritellään ja kuinka se asettuu kunnallisen nuorisotyön kehykseen erilaisissa ympäristöissä? Mikä rooli on autolla, mitä mahdollisuuksia ja haasteita kulkuväline tuo nuorisotyöhön? Mitä nuoret ajattelevat liikkuvasta nuorisotyöstä?

Tilaisuus on hybridi, eli sitä voi seurata paikan päällä Helsingissä tai verkossa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on päättynyt, mutta live-striimiä voi seurata osoitteessa https://youtu.be/aIadZ1IiGNk.

Tilaisuudesta ei tule jakoon tallennetta.

Liikkuva nuorisotyö ja Wauto-toiminta

Julkaisutilaisuudessa Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Nuorisotutkimusseuran yhteistyössä toteutetun hankkeen tutkijat esittelevät uutta tutkimusta liikkuvasta nuorisotyöstä. Siinä on määritelty liikkuvan nuorisotyön käsite yhdessä kentän toimijoiden kanssa ja kuultu työmuotoon liittyviä kokemuksia nuorilta sekä aikuisilta.

Tutkimushankkeessa on seurattu Aseman Lasten Wauto-toimintaa ja raportissa kuvataan sekä Wautoja nuorisotyönä että yleisesti liikkuvan nuorisotyön paikkaa ja tulevaisuutta nuorisotyön kentässä. Liikkuvan nuorisotyön toimijoita eri puolilta Suomea yhteen kokoava liikkuvan nuorisotyön verkosto on ollut keskeinen tutkimuksen havainnoinnin ja keskustelun foorumi.

Tilaisuudessa tulosten jälkeen kuullaan paneelikeskustelu, jossa ääneen pääsevät liikkuvan nuorisotyön kentän ammattilaiset.

Ohjelma

Julkaisutilaisuus pidetään Humanistisen ammattikorkeakoulun Helsingin kampuksella (Haaga, Valkea talo), Ilkantie 4, 00400 Helsinki kello 12.00-14.00. Pääset tutustumaan Wautoon Valkean Talon pääoven edessä joko ennen tai jälkeen julkistamistilaisuuden. Tilaisuus on maksuton ja kampuksella osallistujille on kahvitarjoilu. Tilaisuus striimataan livenä verkkoon.

Kello 12.00 Tervetuloa Liikkuen läsnä, hetkessä teille -tutkimuksen julkistamistilaisuuteen

Avaussanat

Tutkimuksen tiivistävä video

Tulosten esittelyä: Aino Tormulainen, Humak ja Eila Kauppinen, Nuorisotutkimusverkosto

Opetus- ja kulttuuriministeriön puheenvuoro, johtaja Henni Axelin, OKM, Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osasto (NUOLI), Nuorisotyön ja politiikan vastuualue (NV)

Kommentoiva paneeli: Liikkuva nuorisotyö ja sen tulevaisuus kunnallisessa nuorisotyössä

Osallistujina nuorisotyön ammattilaisia liikkuvan nuorisotyön parista

Opetus- ja kulttuuriministeriön puheenvuoro, johtaja Henni Axelin, OKM, Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osasto (NUOLI), Nuorisotyön ja politiikan vastuualue (NV)

Tervetuloa!