Ekologinen jälleenrakennus – Pelastavatko nuoret naiset maailman ilmastokatastrofilta?

Verkkotapahtuma

Tilaisuudessa, joka on osa Tieteiden yön ohjelmaa, keskustellaan siitä, miten BIOS-tutkimusyksikön esittämä ekologinen jälleenrakennus voi onnistua maailmassa, joka kamppailee toistuvien, heteronormatiivisen miesvallan sytyttämien sotilaallisten, poliittisten ja taloudellisten kriisien kanssa, samalla kun nimenomaan nuoret naiset ajavat nopeita ilmastotoimia. Jos poliittinen valta globaalisti ajatellen on ja pysyy jatkossakin miespäättäjien käsissä, millaista vaikutusta nuorten ilmastoaktivismilla voi olla? Onnistuvatko nuoret naiset pelastamaan maailman ilmastokatastrofilta?

Keskustelemassa ovat ilmasto- ja ympäristöturvallisuuteen perehtynyt tutkijatohtori Emma Hakala (Ulkopoliittinen instituutti & BIOS) sekä feministisen kansainvälisen politiikan ja ihmisoikeuskasvatuksen asiantuntija Matti Pihlajamaa. Haastattelijana toimii professori Päivi Honkatukia (Tampereen yliopisto).

Tilaisuutta on mahdollista seurata verkossa. Ohjelmasivu Tieteiden yön sivuilla. Ohjelma löytyy alustalla kohdasta "Tieteiden talon Tieteiden yö: Salin A310 ohjelman suoratoisto".

Järjestäjä: Nuorisotutkimusseura