Mitä Jyväskylä tarkoittaa? -teoksen julkistusseminaari

Veturitallit, Jyväskylä

Mitä Jyväskylä tarkoittaa? Nuorisotyön yhteisötietokirja (toim. Tommi Hoikkala) vetää yhteen hitaasti sykkineen, mutta omintakeisen The Meaning of Jyväskylä (MoJ) Youth work practices in the Middle Finland -hankkeen (2015–2021). Se oli Jyväskylän nuorisopalvelujen ja Nuorisotutkimusverkoston yhteistyöhanke, joka perustui kenttätyöhön ja tutkijoiden osallistumiseen paikallisen nuorisotyön käytäntöihin. Tutkijat myötäilivät kentän toimijoiden omia prosesseja niin, että toimijat voisivat itse pysähtyä työnsä äärelle ja sanoittaa sitä yhdessä toistensa kanssa.

Kirja on suunnattu kaikille nuorista ja nuorisotyöstä kiinnostuneille. Se myös avautuu opiskelun ja oman pedagogisen työn tutkimisen materiaaliksi, ajatusten ja ideoiden kuvittelun ja uusien näkökulmien yhteisen etsimisen välineeksi.

Ohjelma (alustava)

Klo 9.00 Avaus

Mikko Maasola & Tommi Hoikkala

Klo 9.05 Mitä nuorisotyö tarkoittaa Jyväskylässä?

Kaupunginjohtaja Timo Koiviston, Nuorisopalvelupäällikkö Katariina Soanjärven ja Tommi Hoikkalan trialogi. Vetäjänä Mikko Maasola

Klo 9.45 Kirjoittajapaneeli

Ismael Sheikh Musse, Niina Ojanperä, Panu Räsänen, Pauliina Lahtinen, Jorma Nieminen, Marja-Sisko Kataikko ja Esa Linna. Vetäjänä Mikko Maasola.

Klo 10.35

Kahvitauko

Klo 11.00 Mitä opin Jyväskylästä viiden vuoden hidastaipaleen aikana?

Tommi Hoikkala

Kommenttiraati

Nuorisopalvelupäällikkö Merja Nordling (Espoon kaupunki) ja vastaava tutkija Tomi Kiilakoski (Nuorisotutkimusverkosto)

Klo 11.45 Lopetus. Vola-pajan bändi esiintyy.

Teoksen tiedot

Mitä Jyväskylä tarkoittaa? -teos (446 s., toim. Tommi Hoikkala) on ennakkomyynnissä Nuorisotutkimusseuran verkkokaupassa.

Teoksesta keskustellaan myös Jyväskylän kirjamessuilla lauantaina 20.11. klo 11. Esiintymässä Tommi Hoikkala ja Katariina Soanjärvi.

Ilmoittautumiset

Ilmoittautumisaikaa julkistustilaisuuteen on jatkettu. Ilmoittautumiset osoitteeseen marjukka.hujanen@jyvaskyla.fi keskiviikkoon 17.11. klo 15 mennessä. Ilmoita samalla myös mahdollisista ruokavalioista ja allergioista.

Verkkolähetys

Tilaisuutta voi seurata myös suoratoistona Jyväskylän nuorisopalveluiden Youtube-kanavalla.

Järjestäjät

Tilaisuuden järjestävät Jyväskylän nuorisopalvelut ja Nuorisotutkimusverkosto.