Sata nuorta, sata polkua aikuisuuteen -kirjan julkistustilaisuus

Tiedekulma, Yliopistonkatu 4, Helsinki

Syksyllä 2015 käynnistyi Suomessa harvinainen seurantatutkimus Nuoret ajassa. Tutkimuksessa lähdettiin seuraamaan sadan peruskoulun yhdeksäsluokkalaisen nuoren elämää viidellä erilaisella paikkakunnalla, eri puolilla Suomea. Millaisista asioista heidän arkensa koostuu? Mitä he odottavat tulevaisuudelta? Entä mitä tulevaisuus toisi tullessaan näille nuorille, toteutuisivatko heidän unelmansa?

Monitieteinen tutkijaryhmä on seurannut nuoria peruskoulusta toiselle asteelle ja aikuisuuden kynnykselle. Pitkittäistutkimuksen keinoin, tapaamalla ja haastattelemalla samoja nuoria säännöllisesti, tutkimus on tuottanut kokonaisvaltaista tietoa nuorten elämänkuluista ja siitä, miten nuorten elämän eri osa-alueilla tapahtuvat muutokset kietoutuvat yhteen.

Sata nuorta, sata polkua aikuisuuteen -teos kokoaa yhteen tutkimuksen ensimmäisten seurantavuosien keskeiset tulokset. Esiin nousevat nuorten elämän ilot ja surut, tärkeät ihmissuhteet, vapaa-aika ja opiskelu, niin isot kuin pienetkin muutokset heidän elämänpoluillaan.

Teoksen tiedot

Sata nuorta, sata polkua aikuisuuteen -teoksen kansikuva.

Sata nuorta, sata polkua aikuisuuteen. Laadullinen seurantatutkimus Nuoret ajassa
(toim. Kaisa Vehkalahti, Sinikka Aapola-Kari & Päivi Armila)

9.00 Kahvitarjoilu

9.15 Akatemiatutkija Kaisa Vehkalahti, Jyväskylän yliopisto: Tervetuloa

9.20 Tutkimusjohtaja Sinikka Aapola-Kari: Seurantatutkimus Nuoret Ajassa – Miten kaikki alkoi?

9.35 Akatemiatutkija Kaisa Vehkalahti, Jyväskylän yliopisto: Erilaisia polkuja aikuisuuteen erilaisilla alueilla

9.50 Vanhempi yliopistonlehtori Tarja Tolonen, Helsingin yliopisto: Nuorten koulutussiirtymät laadullisen seurantatutkimuksen valossa

10.05 Yliopistonlehtori Päivi Armila, Itä-Suomen yliopisto: Tutkijakohokohtia ja kysymyksiä – Mitä tutkimus on merkinnyt tutkijalle?

10.20 Nuorten turvatalotoiminnan johtaja Leena Suurpää, Suomen Punainen Risti: Nuorisotutkimuksen yhteiskunnallinen merkitys

10.35 Johtaja Henni Axelin, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Nuorisotyön ja politiikan vastuualue: Mitä laadullinen tieto nuorista antaa päättäjälle?

10.45 Yleisökeskustelu

11.00 tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen

Kahvitarjoilu ennakkoon ilmoittautuneille. Ilmoittautuminen on sulkeutunut. Tilaisuus on avoin myös ennakkoon ilmoittautumattomille.

Verkkolähetys

Julkistustilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä verkossa Tiedekulman sivuilla.

Kirjatilaukset

Kirja on tilaisuudessa myynnissä julkistuksen kunniaksi alennettuun hintaan. Kirjan voit tilata ennakkoon Nuorisotutkimusseuran verkkokaupasta. Julkistuksen jälkeen kirja tulee myyntiin myös Tiedekirjaan ja Rosebud Booksiin. Lisäksi kirjan voi tilata muihinkin kirjakauppoihin.