Nuorisotutkimusseura mukana Helsingin kirjamessuilla

Messukeskus

Banneri: Olemme mukana Helsingin kirjamessuilla 28.-31.10.2021.

Helsingin kirjamessuilla järjestetään kaksi nuorisotutkimuksellista ohjelmaa, joiden lisäksi julkaisujamme on myynnissä Kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n ja Tiedekirjan osastoilla.

Ohjelmaosiot

Romanttiset suhteet syrjäseudulla kasvaneiden tyttöjen elämässä

Aika: 29.10.2021 14:30 - 15:00
Paikka: Kruununhaka

Nuorten romanttisten tunteiden heräämistä ja seurustelua pidetään yhtenä keskeisenä nuoruuden kulttuuriseen malliin kuuluvana tekijänä ja siirtymänä kohti aikuisuutta. Minkälaisen sijan romantiikka saa osana tyttöjen arkea ja tulevaisuudenkuvia, kun nuoruuksia eletään elämiksi hyvin erilaisissa maantieteellisissä, materiaalisissa ja sosiokulttuurisissa paikoissa? Nuorisotutkimus-lehden järjestämässä tilaisuudessa keskustelevat yliopistonlehtorit Päivi Armila ja Mari Käyhkö Itä-Suomen yliopistosta.

Nuorisotutkimus-lehden kansi 1_2021

Ohjelmaosion pohjana on Mari Käyhkön & Päivi Armilan Nuorisotutkimus-lehdessä 1/2021 julkaistu artikkeli ”..et sit yhenkään miehen takia jää tänne”. Romanttiset suhteet syrjäseudulla kasvaneiden tyttöjen elämässä.

Kaukaloissa kasvaneet

Aika: 29.10.2021 15:00 - 15:30
Paikka: Kruununhaka

Kaukaloissa kasvaneet -teos tarkastelee korkealla tasolla jääkiekkoilevia nuoria miehiä. Tutkija Anna-Liisa Ojala seurasi heidän elämäänsä läheltä kahden vuoden ajan etnografisen tutkimuksen metodein. Ojala käsittelee nuorisojääkiekkoa investointina ja sosiaalisena ympäristönä. Jääkiekkoilijat ja heidän perheensä eivät koe, että heidän panostuksensa lajiin olisi mennyt hukkaan. Urheilutoimittaja Juha Kanerva haastattelee tutkija Anna-Liisa Ojalaa.

Kaukaloissa kasvaneet -etukansi.

Kaukaloissa kasvaneet
Anna-Liisa Ojala

Painettu teos ilmestyi helmikuussa 2021 ja sen voi ostaa Nuorisotutkimusseuran verkkokaupasta.

Lue lisää: Helsingin kirjamessut.