Nuorisotutkimuksen avoin gradupäivä

Helsinki

Gradupäivä erityisesti nuoria, sukupuolta, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä, syrjintää, liikuntaa, urheilua tai ylipäätään harrastamista ja vapaa-aikaa käsitteleville töille 16.9.2019 klo 9.30–15.30 Helsingissä.

Nuorisotutkimusverkosto ja Tampereen yliopiston nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen oppiaine järjestävät yhteistyössä avoimen gradupäivän kaikkien yliopistojen graduntekijöille Helsingissä 16.9.2019. Gradupäivässä eri oppiaineista tulevat graduntekijät voivat esitellä eri vaiheessa olevia ideoita ja työpapereita ja saada tutkielmaansa kommentteja nuorisotutkimuksen asiantuntijoilta. Vuosien aikana seminaarit ovat tarjonneet kymmenille graduntekijöille mahdollisuuden asiantuntijaohjaukseen, vertaiskommentointiin ja verkostoitumiseen. Gradupäivään ovat tervetulleita niin graduaan aloittelevat kuin pidemmälle ehtineet opiskelijat tieteenalasta riippumatta. Kullekin opiskelijalle nimetään ulkopuolinen kommentaattori, ja aikaa on varattu myös yleiselle keskustelulle ja vertaiskommentoinnille.

Jokaisen gradun käsittely alkaa opiskelijan max. 10 minuutin tiiviillä esittelyllä aiheesta. Työn esittelyä seuraa 20 minuutin keskustelu, jonka avaa kommentaattori. Gradupäivään mahtuu enimmillään 8 esitystä. Päivän työskentely painottuu etukäteismateriaalin (esim. tutkimussuunnitelma tai yksi gradun luku) kommentointiin ja keskusteluun. Jos kiinnostuit esittämään gradupäivässä paperin, laita sähköpostia mahdollisimman pian, viimeistään 31.5.2019 osoitteeseen paivi.berg@nuorisotutkimus.fi. Kerro viestissäsi a) mistä aiheesta teet gradua, b) mitä haluaisit seminaarissa esittää, c) esityksen otsikko, ja d) mahdolliset toiveet kommentaattorista.

Lähetämme seminaariin hyväksytyille varmistuksen hyväksymisestä sekä ohjeet etukäteismateriaalin toimittamisesta. Materiaali tulee toimittaa viimeistään 16.8.2019. Materiaali jaetaan ennen seminaaria kaikille ilmoittautuneille. Ilmoittautuminen avataan myös muille seminaarista kiinnostuneille, jotka eivät esitä omaa paperia.

Helsingin ulkopuolelta gradupäivään matkustaville osallistujille korvataan matkakulut julkisilla kulkuneuvoilla. Lämpimästi tervetuloa mukaan!