Tiedettä kaupungissa

Kaikille kaupunkilaisille tarkoitetussa Tiedettä kaupungissa -tapahtumassa 9.-10.1.2019 teemana on Monimuotoinen kaupunki.

Tiedettä kaupungissa on kaksipäiväinen tiedetapahtuma, joka kutsuu kaikki kaupunkilaiset keskustelemaan ja inspiroitumaan tieteestä Basson pop up -tilaan Unioninkadulle. Tapahtuman maistiaisia voi myös seurata Basson kanavilla marraskuusta alkaen.

Tämän vuoden ohjelmistossa käsitellään mm. monimuotoista kaupunkia, naapureiden välistä vuorovaikutusta sekä tekoälyä, kaupungistumisen uusia trendejä unohtamatta.

Luvassa on mielenkiintoisia paneeleja ja puheenvuoroja, ja muun muassa mahdollisuus vierailla robottibussissa tai kokeilla Heurekan virtuaaliparturia. Päiväkohtaiset ohjelmat nähtävillä kokonaisuudessaan osoitteessa www.tiedettakaupungissa.fi.

Koneen Säätiön rahoittamaa tapahtumaa toteuttamassa ovat Basso, Metropolia Ammattikorkeakoulu, Suomen Akatemia, Suomen ympäristökeskus, Nuorisotutkimusseura, Heureka, Helsingin yliopiston alumniyhdistys, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tieteellisten seurain valtuuskunta ja Tieteen päivät.

Tiedettä kaupungissa järjestetään Basson pop up -tilassa 9.-10.1.2019 klo 15.00-18.00. Tapahtuma on maksuton.

Tapahtumaa ja mielenkiintoisia tiedeaiheisia sisältöjä voit seurata myös Instagramissa @tiedettakaupungissa, Facebookissa (www.facebook.com/tiedettakaupungissa) ja tapahtuman nettisivuilla.

Tiedettä kaupungissa on osa Tieteen päivien 9.–13.1.2019 ohjelmaa.

Saija Heinonen
vastaava tuottaja
saija.heinonen(at)metropolia.fi

Nuorisotutkimusseuran ohjelmaosuudet

Nuorisotutkimusseura järjestää Tieteen päivillä ja Tiedettä kaupungissa -tapahtumissa seuraavat ohjelmaosiot.

Pitääkö nuorena uskaltaa? – ohjelmaosio Tieteen päivillä. Puheenjohtajana toimii erikoistutkija, dosentti Päivi Berg. Ohjelma nähdään Helsingin yliopiston päärakennuksen Pienessä juhlasalissa keskiviikkona 10.1.2019 klo 15-00-16.00.

Break the fight! (BTF) – Mahdollisuus kuulua –hanke (Arja Tiili & Sofia Laine & Susanna Jurvanen) esittäytyy Basson pop up -tilassa Unioninkadulla keskiviikkona 9.10.2019 klo 17.40-18.00. Luvassa puheenvuoroja sekä breakdance battle.