Helsingin kirjamessut

Messukeskus, Helsinki

Nuorisotutkimusseura osallistuu omalla osastollaan Helsingin kirjamessuille 27.–30.10.2016. Löydät meidät osastolta 6b137. Tervetuloa!

Messuohjelmaa 

Torstai 27.10. 

11.30–12.00 Lapset ja nuoret muuttoliikkeessä, Tiedetori

Maailmassa liikkuvuus on arkipäiväistynyt. Miten lapset ja nuoret kokevat sen? Saido Mohamed haastattelee Marja Peltolaa ja Antti Kivijärveä. 

12.30–13.00 Keskellä ei-mitään? Nuorten elämänraameja syrjäseudulla, Tiedetori

Mitä nuoruus on silloin, kun asutaan kaukana kouluista ja kavereista? Päivi Armilaa haastattelee Sampsa Oinaala. 

17.00 Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus liikunnassa ja urheilussa, Kirjakahvila

Päivi Berg ja Marja Kokkonen esittelevät haastattelussa kirjaansa Urheilun takapuoli - tasa-arvo ja yhdenvertaisuus liikunnassa ja urheilussa. Urheilu on historiassa ollut poikien ja miesten kenttä. Tässä naisten kirjoittamassa antologiassa pääpaino on liikunnasta ja urheilusta tehdyissä tutkimuksissa erontekojen näkökulmasta. Sukupuolen lisäksi tarkastellaan myös muita toisiaan läpileikkaavia eroja, kuten etnisyyttä, yhteiskuntaluokkaa, ikää sekä seksuaalisuuteen liittyviä teemoja. Haastattelijana Maria Veitola. 

18.00–18.30 Perheet, lapset ja nuoret muuttoliikkeessä, Tiedetori

Muuttaminen sekä maasta toiseen että maan sisällä koettelee perhe- ja sukupolvisuhteita. Aiheesta keskustelevat Outi Fingerroos, Antti Kivijärvi, Marja Peltola ja Anna-Maria Tapaninen Saido Mohamedin johdolla. Ohjelma järjestetään yhteistyössä Vastapainon kanssa. 

Perjantai 28.10.

17.30–17.55 Heidi Ruohio: Suomalaiset kansainvälisesti adoptoidut – perheeseen ja kansaan kuuluminen, haastattelu, Tiedekirjan osasto 6e70.

Haastattelijana Titia Schuurman.Tiedetorin koko ohjelma löytyy osoitteesta www.tsv.fi/tiedetori 

Kirjamessujen omat sivut löytyvät osoitteesta kirjamessut.messukeskushelsinki.fi