Sinikka Aapola-Kari

Ma. tutkimusjohtaja

VTT, dosentti (sosiologia, Hgin yo)

Esittely

Olen tehnyt pitkän uran nuorisotutkijana, koulutustaustaltani olen sosiologi. Aiemmin olen toiminut myös opetus- ja hallintotehtävissä yliopistolla sekä toiminnanjohtajana lastensuojelujärjestössä. Tällä hetkellä koordinoin "Nuoret ajassa - laadullinen pitkittäistutkimus nuorista" -tutkimushanketta, joka on Nuorisotutkimusverkoston, Helsingin yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston yhteistyöhanke. Tehtäviini kuuluu mm. hankkeen tutkimustiimin vetovastuu, viestintä, taloussuunnittelu ja aineistonhallinta. Teen myös omaa tutkimustani hankkeessa.

Erityisalojani ovat mm. koulutus- ja kasvatussosiologia, nuorisotutkimus, lapsuudentutkimus, perhetutkimus, sukupuolen tutkimus, kulttuurintutkimus, laadulliset ja osallistavat menetelmät, diskurssianalyysi ja narratiivinen analyysi.

Olen kirjoittanut ja toimittanut runsaasti julkaisuja, sekä kotimaassa että kansainvälisillä foorumeilla. Tuorein julkaisusarja, jota olen ollut toimittamassa - yhdessä Elina Pekkarisen kanssa - on Nuorisotutkimusverkoston 'Nuoruus hallitusohjelmassa' -kirjoitussarja, joka alkoi marraskuussa 2015 ja jatkuu alkuvuoden 2016.

Vuosina 2014-15 toimin Nuorisotutkimusseura ry:n opinnäytekisaraadin puheenjohtajana. Olen myös kesällä 2016 Ruotsissa järjestettävän pohjoismaisen nuorisotutkimusfoorumin NYRIS13:n järjestelytoimikunnan jäsen.

Hankkeet