Nuorisotutkimusseuran opinnäytetyökilpailu 2013

Oletko tehnyt nuoria tai nuoruutta käsittelevän gradun tai ammattikorkeakoulun opinnäytetyön? Tai tiedätkö sellaisen tekijän? Nuorisotutkimusseura etsii laadukkaita opinnäytetöitä kautta Suomen ja palkitsee niistä parhaimmat nuorisotutkimuksen opinnäytetyöpalkinnoilla. Tiedossa on paitsi mainetta ja kunniaa, myös 800 euron palkinto molemmissa sarjoissa. Palkinto jaetaan 6.11.2013 Helsingissä järjestettävien Nuorisotutkimuspäivien yhteydessä.

Aiemmin kilpailu on toteutettu gradu-kilpailuna. Vuonna 2013 kilpailussa on kaksi sarjaa:

1) Pro gradu -sarja

Työ on hyväksytty 1.1.2012–31.5.2013 välisenä aikana Suomessa yliopistolliseksi maisterintutkinnon opinnäytteeksi (kielenä joko kotimaiset kielet tai englanti) ja sen arvosana on vähintään magna cum laude tai 4. Viime vuonna kilpailuun osallistuneet eivät voi osallistua siihen tänä vuonna.

Työn tieteenalaa ei ole etukäteen rajattu, mutta siinä tulee olla nuorisotutkimuksellinen lähestymistapa eli:

• Työssä on oltava ainakin yhtenä keskeisenä teemana jokin nuorten elämän kannalta merkittävä ilmiö, kohderyhmänä nuoret tai pohdintaa nuoruudesta elämänvaiheena.

• Gradun tulee selkeästi liittyä nuorisotutkimukselliseen keskusteluun. Epäselvissä tapauksissa Nuorisotutkimusseuran hallituksen valitsema palkintoraati päättää, täyttääkö työ vaaditut ehdot.

2) AMK-sarja

Työ on hyväksytty ammattikorkeakoulun perustutkinnon opinnäytetyöksi 1.1.2012–31.5.2013 välisenä aikana (kielenä joko kotimaiset kielet tai englanti). Työn arvosana on vähintään 4 (kiitettävä).

Työ käsittelee nuoria, nuoruutta tai nuorten kanssaan toimivia. Työssä on lisäksi yhtenä keskeisenä teemana jokin nuorisotyön ja/tai nuorisopolitiikan kannalta merkittävä ilmiö tai pohdintaa nuorisotyön tai -politiikan kehittämisestä. Epäselvissä tapauksissa Nuorisotutkimusseuran hallituksen valitsema palkintoraati päättää, täyttääkö työ vaaditut ehdot.

Opinnäytetyön on oltava Nuorisotutkimusseurassa 4.6.2013 klo 16 mennessä sekä yhtenä tulostettuna versiona että sähköisessä muodossa pdf-tiedostona.

Sähköisen version voi toimittaa sähköpostin liitetiedostona tai CD-levylle tai vastaavalle tallennettuna paperiversion mukana. Työn voi lähettää joko graduntekijä itse tai esimerkiksi hänen ohjaajansa, kuitenkin tekijän suostumuksen varmistaen.

Paperiversion toimitusosoite:

Nuorisotutkimusseura ry.
Asemapäällikönkatu 1
Kuoreen merkintä "Opparikisa"

Sähköisen version toimitusosoite:

Opinnäytetyön ohessa on lähetettävä seuraavat tiedot:

• tekijän henkilö- ja yhteystiedot (kotiosoite, sähköposti ja puhelinnumero)

• maininta, mistä oppilaitoksesta työ on peräisin, kuka on työn ohjaaja, mikä on työn arvosana ja milloin se virallisesti hyväksyttiin

• tiivistelmä (1 sivu).

Kisaan osallistuvia töitä ei palauteta. Osallistumalla kisaan tekijä antaa suostumuksensa opinnäytetyön luovutukseen arkistoitavaksi Nuorisotiedon kirjastoon, josta ne ovat myös lainattavissa.

Lisätietoja:

Järjestösihteeri Riikka Taavetti