Aika vapaalla. Nuorten vapaa-aikatutkimus 2009

Sami Myllyniemi

Varastossa
Kuvaus

Aika vapaalla pureutuu monipuolisesti nuorten vapaa-ajan toimintaan. Analyysi perustuu 10-29-vuotiaille tehtyyn kyselytutkimukseen. Järjestöjen, seurojen ja muun organisoidun toiminnan ohella vapaa-aikaa ja nuorten sille antamia merkityksiä tarkastellaan myös epämuodollisemmasta näkökulmasta. Tutkimuskohteena ovat niin ystävyys- ja sukulaissuhteet, päihteet, politiikka kuin lapsuudenkodista saadut elämän eväätkin. Ajallista seurantatietoa saadaan paitsi Nuorisoasiain neuvottelukunnan aiemmista järjestökiinnittyneisyyskyselyistä vuosilta 1998 ja 2001 myös niinkin kaukaa kuin Nuorison harrastukset ja yhteisön rakenne -tutkimuksesta vuodelta 1955.

Nuorisoasiain neuvottelukunta, julkaisuja 40 & Nuorisotutkimusseura/Nuorisotutkimusverkosto, julkaisuja 92. Helsinki 2009.

Tekijä Sami Myllyniemi
ISBN 978-952-5464-54-2