Styylaten ja pettäen. Luottamuksen ongelma ja postindividualismi nuorten sukupuolikulttuurissa

Sari Näre

Miten 1990-luvun alun laman aikana lapsuuttaan eläneet nuoret tytöt ja pojat rakentavat suhdetta toisiinsa? Ovatko heidän sukupuoliasenteensa laman seurauksena koventuneet? Onko nuorten sukupuolikulttuurissa piirteitä, jotka voisivat ennakoida sosiaalisten suhteiden suunnanmuutosta tulevaisuudessa laajemminkin? Dosentti Sari Näreen tutkimus valottaa näitä kysymyksiä kartoittamalla laadullisesti nuorten käsityksiä heteroseksuaalisista suhteista.

Loppuunmyyty.

Ei saatavilla
Kuvaus

Teoksessa kuvataan nuorten sukupuolikulttuuria sekä kulttuurimme luovien että tuhoavien elementtien kautta: yhtäältä Näre kuvaa kiintymyssuhteisiin liittyvää emotionaalisen ja sosiaalisen pääoman rakentumista ja toisaalta verbaalista, visuaalista ja seksuaalista häirintää sekä väkivaltaa nuorten arjessa. Keskeiseksi nousee kysymys luottamuksesta: onko mahdollista toteuttaa itseään kulttuurissa, jossa joutuu jatkuvasti arvioimaan, voiko toisiin luottaa?

Kirja muodostaa yksityiskohdissaan rikkaan ja laaja-alaisen kokonaisuuden, joka on ajatuksia herättävä luettavaa niin kasvattajille, tutkijoille, kulttuurintuottajille kuin yhteiskunnallisille ja poliittisille vaikuttajillekin. Kirja antaa ajattelemisen aihetta myös nuorille itselleen.

2005. Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, julkaisuja 49 & Yliopistopaino

Loppuunmyyty.

Tekijä Sari Näre