Rasvan tyttäret. Etnografinen tutkimus anorektisen kokemustiedon kulttuurisesta jäsentymisestä

Anne Puuronen

Loppuunmyyty.

Ei saatavilla
Kuvaus

Kirjassa keskustellaan anoreksiasta yhteiskuntasuhteena. Se tarkastelee anoreksiamerkityksiä ja niiden sosiokulttuurista dialogisuutta ajan suomalaisessa yhteiskunnassa. Minkälaisesta suhteesta omaan terveyteen ja minkälaisesta osallisuudesta yhteiskunnalliseen elämään anorektisuus kertoo? Kirja vastaa, että anorektinen yhteiskuntasuhde kertoo liian hyvin omaksutusta terveydenlukutaidosta sekä yhteiskunnallisiin normeihin ja arvoihin liian sitoutuneesta sosiaalistumisesta. Teos on yhteiskunnallinen puheenvuoro, joka kyseenalaistaa nyky-yhteiskunnan suorituskeskeisen ja ihannoidun terveystavoitteisen elämäntavan mielekkyyttä.

Kirja tarjoaa kysymyksiä ja näkökulmia niille, jotka toimivat anoreksian tutkimuksen ja hoidon kentillä. Teos sopii myös lukijalle, joka on kiinnostunut taustoittamaan terveyden kulttuurista arvonnousua ja pohtimaan terveyden uskontoistumista ajan ilmiönä.

2004. Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, julkaisuja 42.

Loppuunmyyty.

Tekijä Anne Puuronen