TENHO - Elämäntaitoja nuorille taiteen keinoin (2015-2018)

TENHO-hanke on Sosiaali- ja terveysministeriön Euroopan sosiaalirahastosta rahoittama yhteistyöhanke, jossa tehdään ilman koulutus- ja työpaikkaa olevien nuorten kanssa taidetoimintaa sirkus-, teatteri- ja elokuvataiteen keinoin kuudella eri paikkakunnalla. Nuorisotutkimusseura vastaa hankkeessa tehtävästä tutkimuksesta. Tutkimuksessa tarkastellaan monimenetelmällisesti ilman opiskelu- ja työpaikkaa olevien nuorten tukemista taidelähtöisin menetelmin, nuorten palvelu- ja ohjausverkostojen suhdetta toimintaan sekä toiminnan vaikuttavuutta.

Hankkeen osatoteuttajat (Vaara-kollektiivi, Pirkanmaan elokuvakeskus, Oulun Tähtisirkus, Sirkus Magenta ja Varkauden teatteri) tavoittavat noin 550 nuorta hankkeen kolmivuotisen toiminnan aikana ja toimivat tiiviissä yhteistyössä kunnan nuorisotakuutoimijoiden kanssa. Laurea AMK organisoi koulutuspuolta ja Suomen lasten ja nuorten säätiö huolehtii hallinnoinnista, koordinoinnista, kehitystyöstä ja tulosten levityksestä. Mukana olevat kunnat (Helsinki, Vantaa, Varkaus, Kajaani, Oulu ja Tampere) osallistuvat myös hankkeen rahoitukseen. Hanke käynnistyi 1.6.2015 ja päättyy 31.5.2018.

Fanny Vilmilä

Tutkija