Hankkeessa tapahtuu

21.5.

"Ehkä ne on senkin takia ollu hiljaa" - ammattilaisten valmiudet kohdata sateenkaarinuoria ja huomioida moninaisuutta päihde- ja mielenterveyspalveluissa

Tervetuloa hankkeen tutkimusraportin julkistustilaisuuteen!

Aika: 13.6. klo 8.30–9.30
Paikka: Qulma, Mariankatu 13, Helsinki

Tarjolla on aamiaisbuffet ennakkoon ilmoittautuneille. Ilmoittautuminen tilaisuuteen tapahtuu Lyyti-lomakkeella 8.6. klo 10 mennessä.

Huom. paikkoja Qulmassa on rajoitetusti, joten ilmoitathan ystävällisesti, jos sinulle tulee ilmoittautumisen jälkeen este: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ohjelma: Tutkijat Noora Hästbacka ja Inka Sirén esittelevät tutkimusraporttia
Kommentti: Marita Karvinen, Seta
Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Tuomas Tenkanen Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry

Raportti on tilaisuudessa myynnissä, ja se tulee myös Nuorisotutkimusseuran verkkokauppaan. Lisäksi raportti julkaistaan vapaasti saatavana PDF-versiona.

20.6.

Tutkimustiedote

Väliaikatietoja hankkeen etenemisestä ja alustavista tuloksista juuri julkaistussa tiedotteessa:

2.6.

Työpajat järjestetty Helsingissä ja Tampereella

Järjestimme yhteensä kolme antoisaa työpajaa, joissa osallistujina oli niin sateenkaarinuoria kuin ammattilaisia. Keskustelimme palvelujen hyvistä käytännöistä ja kehittämisestä. Tuloksista lisää myöhemmin!

24.5.

Työpajat ovat käynnissä - vielä ehtii mukaan!

Ammattilaisille ja nuorille suunnatut tutkivat työpajat ovat alkaneet - ke 1.6. työpajassa on vielä tilaa!

Työpajat on suunnattu aiheesta kiinnostuneille päihde- ja mielenterveystyön ammattilaisille sekä sateenkaareville tai sateenkaarevasti ajatteleville 15–29-vuotiaille nuorille. Työpajoissa arvioidaan yhdessä keskustellen palvelujen toimintaa, pohditaan palveluiden ongelmakohtia sekä ideoidaan hyviä käytäntöjä. Työpajat ovat osa tutkimushanketta, jossa pyritään parantamaan sateenkaarinuorten asemaa päihde- ja mielenterveyspalveluiden käyttäjinä.

Ajankohta:
ke 1.6.2016 klo 16–20, EHYT ry:n keskustoimisto (Elimäenkatu 25-27, 00510 Helsinki)

Osallistuminen on maksutonta; tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Lisätietoja hankkeesta:

2.5.2016

Verkkokysely on päättynyt

Verkkokysely on nyt suljettu, kiitos kaikille vastanneille! Saimme kuukaudessa kaikkiaan 113 vastausta ympäri Suomea, aineisto toimii erinomaisena lisänä haastattelujen rinnalla. Nyt kohti kevään työpajoja!

19.4.2016

Työpajojen valmistelu on meneillään

Verkkokysely on auki huhtikuun loppuun saakka eli vielä reilun viikon. Olemme saaneet jo paljon hienoja vastauksia – kiitos kaikille kyselykutsua levittäneille ja siihen vastanneille jo tässä vaiheessa!

Kyselyaineiston keräämisen lisäksi valmistelemme parhaillamme myös toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa pidettäviä tutkivia työpajoja, jotka järjestetään Helsingissä ja Tampereella. Työpajatyöskentelyssä ammattilaiset ja sateenkaarinuoret arvioivat yhdessä palvelujen toimintaa, tunnistavat ongelmakohtia sekä ideoivat mahdollisia kehitysideoita sekä hankkeessa kerätyn tutkimustiedon että oman asiantuntijuutensa pohjalta.

Lisätietoja: noora.hastbacka[at]nuorisotutkimus.fi

15.4.2016

Terveisiä Allianssi-risteilyltä!

Hanke oli mukana Allianssi-risteilyllä, jonka teemana oli tänä vuonna sopivasti juuri yhdenvertaisuus.

Hankkeen tutkijat Inka Sirén ja Noora Hästbacka sekä Minna Lehtinen EHYT ry:stä vetivät torstaina aamuvirkuille osallistujille työryhmän otsikolla “Sateenkaarinuoret - kuinka antaa tilaa moninaisuudelle?”. Ryhmässä heräteltiin ajatuksia ja käytiin keskustelua moninaisuuden huomioimisesta käytännön työssä, hankkeen aineistosta poimittujen esimerkkien pohjustamana. Osallistujat olivat aktiivisia ja keskustelu vilkasta, ihan mahtavaa!

Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään työpajoja!

Kuvia ja tunnelmia työryhmästä myös Minnan blogissa: http://www.ehyt.fi/fi/Mita-sina-oletat

6.4.2016

Verkkokysely on avattu!

Vastaajiksi haetaan kuntien ja järjestöjen palveluksessa olevia, nuoria päivittäisessä työssään kohtaavia sosiaali- ja terveysalan sekä nuorisotyön työntekijöitä. Tarkoituksena on kartoittaa ja kehittää päihde- ja mielenterveystyön ammattilaisten valmiuksia kohdata sateenkaarinuoria - millaisia hyviä käytäntöjä palveluissa jo on, millaista tietoa mahdollisesti tarvitaan? Kyselyllä täydennämme ammattilaisten haastatteluissa kerättyä tietoa.

Lisätietoja: Verkkokysely päihde- ja mielenterveystyön ammattilaisille

31.3.2016

Haastattelut ovat päättyneet!

Hankkeen päihde- ja mielenterveystyön ammattilaisten haastattelut ovat päättyneet. Haastattelimme kaikkiaan 29 ammattilaista eri puolilta Suomea, yhdeksässä eri kunnassa. Haastatteluissa keskusteltiin sateenkaarinuorten kohtaamisesta osana palveluiden ja ammattilaisten arkea. Yleisiä esiin nousseita teemoja olivat mm. moninaisuuden huomioiminen osana kokonaisvaltaista työotetta, pohdinnat ammattilaisen vastuusta turvallisen ilmapiirin luojina, ennakkoluulojen ja syrjinnän tunnistaminen ja ehkäiseminen sekä ammattilaisten mahdolliset tiedon ja lisäkoulutuksen tarpeet.

Kiitos kaikille osallistujille!