Koulukiusaamisen moniulotteisuus nuorisotyön ja -tutkimuksen kohteena - kokemuksia kiusaamisesta ja sen ehkäisystä (2017–2018)

Nuorisotutkimusverkosto toteuttaa tutkimuksen Aseman Lapset ry:n vuosina 2017–2018 käynnissä olevasta koulukiusaamiseen puuttuvasta hankkeesta (Kiusaamisen moniulotteinen problematiikka ja siihen pureutuminen). Aseman Lapset ry:n hankkeessa kehitetään työkaluja kiusaamisen ehkäisyyn ja selvittämiseen moniammatillisin keinoin tilanteissa, joiden seurauksena on tehty rikosilmoitus poliisille.

Toteutettavassa tutkimuksessa tarkastellaan koulukiusaamista ja erityisesti koulukiusaamiseen puuttumista sosiaalisena ja kulttuurisena ilmiönä kyseisen hankkeen viitekehyksessä. Tutkimuksen tarkoituksena on edistää hankkeen käytäntöjen kehittämistä tuottamalla tietoa kiusaamisen ilmiöstä koulun sosiaalisessa toimintaympäristössä eri toimijoiden näkökulmista.

Tutkimusote on ensivaiheessa toimintatutkimuksellinen. Tutkimusasetelma tarkentuu hankkeen käynnistyttyä kevään 2017 kuluessa.

Tutkimushankkeen tutkijana toimii VTM Noora Hästbacka. Hanketta johtaa VTT erikoistutkija Elina Pekkarinen.

Tilaus / rahoitus: Aseman Lapset ry.

Hankkeen tutkijat

Elina Pekkarinen

Elina Pekkarinen

Ma. tutkimuspäällikkö

VTT, sosiaalityöntekijä

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

040 846 8624

Tutkijan profiili
Noora Hästbacka

Noora Hästbacka

Tutkija

VTM

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

044 4165395

Tutkijan profiili