Nuorille suunnattujen palvelujen kehittäminen Kainuussa (2016- )

Kajaanissa järjestettiin 8.2.2016 Nuorille suunnattujen lähi- ja verkkopalvelujen tila Kainuussa -tilaisuus. Nelituntisessa tilaisuudessa oli paikalla kaikkiaan 70 henkeä: nuoria, nuorisoalan toimijoita ja päättäjiä kunnista, maakunnasta, seurakunnista, järjestöistä, kouluista, oppilaitoksista ja nuorten vaikuttajaryhmistä Kainuun alueelta. Merkille pantavaa oli, että osallistujia oli kaikista Kainuun kunnista. Tilaisuuden järjestivät Kainuun liitto, Kainuu sote -kuntayhtymä ja Nuorisotutkimusseura ry.

Tilaisuuden tarkoituksena oli löytää yhteistyömahdollisuuksia sekä palveluiden kehittämiseen että tutkimukseen. Konkreettisena tavoitteena tilaisuudessa oli miettiä, miten esille tulleet asiat saadaan toteutukseen eri toimijoiden välisenä yhteistyönä tai tutkimus- ja kehittämishankkeiden muodossa. Tärkeää on myös ylipäätään tilaisuudessa syntyneiden viestien eteenpäin vieminen päätöksenteon pohjaksi kunnissa ja maakunnassa.

Ryhmäkeskusteluiden ja työpajojen kautta päivän aikana esille nousivat nuorten toimijuuden edistäminen palvelutuotannossa ja päätöksenteossa sekä kainuulaisten nuorten tulevaisuuden uskon ja toivon lisääminen. Lisäksi esille tulivat nuorten mielenterveys- ja hyvinvointipalveluiden kehittäminen sekä palvelun tuottajien yhteistyö myös kuntarajat ylittävästi sekä nuorten palveluiden saavutettavuuden edistäminen.

Paikalla olleet tahot kokivat tilaisuuden olleen tarpeellinen niin teemojen käsittelyn, niiden eteenpäin saamisen että myös toimijoiden välisen verkostoitumisen kannalta.

Lue tilaisuuden raportti:

Nuorille suunnattujen palveluiden vahvuudet, heikkoudet ja haasteet Kainuussa (pdf)
Raportti 03/2016

Tutkija