Break the Fight! valtakunnallinen kiertuetuki- ja mallinnushanke 2017–2018

Koulukiusaamista vastaan breikkaavassa Break the Fight! -hankkeessa toteutetaan seuranta ja arviointitutkimus hankkeen vaikuttavuudesta. Break the Fight! Breikkaa koulukiusaamista vastaan -hanke on Arja Tiili Dance Companyn ja Intomieliset ry:n hanke, joka käynnistyi elokuussa 2014 ja on tavoittanut n. 3000 lasta ja nuorta kiusaamisen vastaisten esitysten ja työpajojen kautta. Suomen Kulttuurirahaston rahoittamassa Break the Fight! valtakunnallinen kiertuetuki- ja mallinnushankkeessa 2017–18 vieraillaan lukuvuoden 2017–18 aikana neljällä paikkakunnalla pääkaupunkiseudun ulkopuolella, yläluokilla (7.-9. lk). Vierailujen aikana hankkeessa järjestetään oppilaille tanssityöpajoja, osallisuuslaboratorioita, esitetään ammattitanssijoiden teosta sekä järjestetään päättäjäkeskustelutilaisuuksia koulukiusaamiseen liittyen.

Hankkeessa toteutetaan seuranta- ja arviointitutkimus. Tutkimusosiosta vastaa Nuorisotutkimusverkoston erikoistutkija ja nuorisotutkimuksen dosentti Sofia Laine. Lisäksi tutkimustiimiin kuuluu tutkimusavustaja Susanna Jurvanen sekä myöhemmin palkattava korkeakouluharjoittelija. Hankkeen yhteydessä toteutetaan myös Helsingin yliopiston kanssa yhteistyössä syventävä kenttätyökurssi.

Seuranta- ja arviointitutkimuksessa selvitetään Break the Fight! -koulukiertuekonseptin myönteisiä vaikutuksia mahdollistavia ja estäviä elementtejä. Samalla arvioidaan laajemmin tarvetta viedä a) taide-esityksiä, b) taidetyöpajoja ja c) päättäjäkeskusteluita koulukiusaamisen käsittelyyn kouluihin ja kuntiin. Tutkimuksessa arvioidaan myös millaisin arviointivälinein BTF!-koulukiertuekonseptin (laatua ja) vaikutuksia kannattaa jatkossa seurata. Tutkijat osallistuvat myös konseptin kehittämistyöhön. Tutkimushanke käynnistyi elokuussa 2017 ja päättyy toukokuussa 2018. Hankkeen raportti julkaistaan verkkojulkaisuna syksyllä 2018.

Hankkeen kotisivut: http://www.breakthefight.com/

Arja Tiili Dance Company