Kirjoittajakutsu: Nuorten elinolot -vuosikirjaan 2018 etsitään artikkelikirjoittajia

Nuorisotutkimusverkosto, Nuorisoasiain neuvottelukunta ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisevat järjestyksessä kahdennentoista Nuorten elinolot -vuosikirjan syksyllä 2018. Laajasti luettu vuosikirja on vakiinnuttanut asemansa nuorten elinoloja kuvaavana julkaisuna. Nuorten elinolot -vuosikirja keskittyy nuoruuden ikävaiheeseen sulkematta pois lapsuuden teemoja.

Nuorten elinolot 2018 -vuosikirja tarkastelee monitieteisesti nuorten palveluita, palvelukokemuksia, palveluissa rakentuvia suhteita ja palveluiden kohtaamattomuutta. Vuosikirjan tavoitteena on koota yhteen eri tieteenalojen tutkimusperinteistä ammentavaa tutkimusta, joten teemaa voi tarkastella yhtä hyvin yhteiskuntatieteiden, taloustieteiden, filosofian, psykologian kuin taiteen näkökulmastakin.

Kirjan teemaa voidaan lähestyä monella tapaa, kuten esimerkiksi:

1. Nuorille suunnattujen palveluiden saatavuuden, vaikuttavuuden ja saavutettavuuden näkökulmasta.
  2. Nuorten avun ja tuen tarpeiden mukaan matalan kynnyksen palveluista vaativiin palveluihin.
  3. Nuorten palveluissa muodostuvien kokemusten, vuorovaikutussuhteiden ja merkitysten näkökulmasta.
  4. Nuorten läheisverkostojen tai lähiyhteisön jäsenyyksien näkökulmasta esimerkiksi liikuntapalveluissa, sivistyspalveluissa tai nuorisopalveluissa.

Aikataulu

• Abstraktin viimeinen jättöpäivä 5.6.2017.
  • Valinnoista ilmoitetaan kaikille abstraktin jättäneille 20.6.2017.
  • Artikkelikäsikirjoituksen ensimmäinen versio valmiina 1.11.2017 mennessä.
  • Seuraava versio artikkelista valmiina 28.2.2018 mennessä.
  • Artikkelit lähetetään referee-menettelyyn 31.3.2018 mennessä.
  • Lopulliset artikkelit valmiina kesäkuussa 2018 (päivämäärä tarkentuu myöhemmin).
  • Vuosikirja julkaistaan marraskuussa 2018.

Abstraktin lähettäminen

Lähetä sähköpostitse yhden sivun mittainen abstrakti (korkeintaan 400 sanaa), joka sisältää otsikon, aiheen, näkökulman, aineistokuvauksen ja keskeisen sisällön artikkelista. Lähetä lisäksi yhteystietosi sekä lyhyt kuvaus itsestäsi ja aiemmista, mahdollisesti aiheeseen liittyvistä julkaisuistasi.

Lapset, nuoret ja perheet -yksikkö, THL

Toimittajat: Mika Gissler, Marjatta Kekkonen, Päivi Känkänen, Matilda Wrede-Jäntti.

Lisätietoja: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..