Ajatuksia elokuvakasvatuksesta -seminaari

23.10.2013 10:00 - 16:00

Elokuva saapui elämääni erittäin ahdistavan lapsuuden keskelle. Varsin varhain tiesin, että se olisi minun oljenkorteni. Mikään tai kukaan ei esitellyt minulle elokuvia. En jakanut niitä kenenkään, en aikuisten enkä toisten lasten kanssa, vaan tartuin niihin kuin pelastusrenkaaseen.”
- Alain Bergala

Ranskalainen esseisti, elokuvantekijä ja elokuvakasvattaja Alain Bergala kertoo, miten lapset ja nuoret saadaan kiinnostumaan laadukkaista elokuvista: taide-elokuvat on tuotava osaksi arkea koulussa ja muualla lasten ja nuorten elämässä. Bergala on osallistunut valtiollisiin elokuvakasvatusprojekteihin Ranskassa. Yhtenä avaimena hän johdattaa tutustumaan elokuvan tekemisen luovaan prosessiin, johon paneudutaan myös pieniä elokuvaharjoituksia kuvaamalla.

Alain Bergala puhuu Nuorisotutkimusseuran, Kansallisen audiovisuaalisen arkiston KAVA:n, Suomen Ranskan-instituutin ja Aalto-yliopiston järjestämässä elokuvakasvatusseminaarissa keskiviikkona 23.10. elokuvateatteri Orionissa (Eerikinkatu 15, Helsinki). Bergalan luennon lisäksi seminaarissa esitellään suomalaisen elokuvakasvatuksen nykytilaa ja erilaisia elokuvakasvatushankkeita.

Tilaisuudessa julkistetaan Alain Bergalan kirja Kokemuksia elokuvakasvatuksesta (suomentaneet Kaisa Kukkola ja Sampsa Laurinen). Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura 2013), jota voi myös ostaa seminaarin yhteydessä tarjoushintaan. Kirjan voi myös tilata Nuorisotutkimusseuran verkkokaupasta.

Seminaari on avoin kaikille ja se sopii erityisen hyvin opettajille, mediakasvattajille, elokuvan ja kasvatuksen tutkijoille sekä kaikille elokuvakasvatuksesta kiinnostuneille. Seminaari on suomenkielinen. Alain Bergala puhuu ranskaksi ja Kaisa Kukkola toimii tulkkina.

Elokuvateatteri Orion (Eerikinkatu 15, Helsinki)
Keskiviikkona 23.10.
Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumisia

10:00     Seminaarin avaus