Avoin tutkijaseminaari: Yhteiskuntatakuu

09.10.2013 12:00 - 17:00

Nuorisotutkimusseuran avoin tutkijaseminaari pidetään keskiviikkona 9.10. kello 12-17 Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella ( Metria, sali M301, käyntiosoite Yliopistonkatu 7, 3. kerros). Seminaarin teemana on nuorten yhteiskuntatakuu.

Nuorten yhteiskuntatakuu on nykyisen hallituksen suurin nuoria koskeva satsaus. Nuorisotutkimusverkosto julkaisee Nuorten yhteiskuntatakuuta ruotivan pamfletin alkuvuodesta 2014. Jos ja kun Nuorten yhteiskuntatakuu/ Nuorisotakuu ja muut yhteiskuntapoliittiseen pakettiin liittyvät nuoria koskevat takuukäsitteet ja sitä läheltä liippaavat puheet ja käytännöt herättävät innostusta, kysymyksiä, ihmetystä tai ärtymystä, tule mukaan keskustelemaan.

Avoimessa tutkijaseminaarissa pamfletin kirjoittajat esittelevät kirjoituksiaan. Kaikki seminaariin ilmoittautuneet saavat käsiteltävät kirjoitukset noin viikkoa ennen seminaaria ja osallistujien toivotaan perehtyvän niihin etukäteen.

Seminaariin ilmoittautuminen päättyi 4.10.

Lue lisää avoimista tutkijaseminaareista.

Tapahtuma Facebookissa

12.00 Tervetuloa! Tutkimusjohtaja Leena Suurpää, Nuorisotutkimusverkosto

12.15–13.15  Mistä näyttää olevan kyse?

Veli-Matti Ulvinen, Oulun yliopisto: Syrjäytymisen ja yhteiskuntatakuun suhteesta

Susanna Ågren, Tampereen yliopisto: Nuorisotakuu pelon kulttuurina?

Keskustelua

Mari Ahonen-Walker (ja Reetta Pietikäinen) Valtakunnallinen työpajayhdistys ry: Nuorisotakuu – kerman kuorintaa ja tyhjiä lupauksia?

Terhi Halonen, Itä-Suomen yliopisto: ”Maanantaina alkaa ne työt, niin mie haluaisin oman asunnon”

Keskustelua

13:15–14:15 Töitä vai mitä?

Juha Hirvonen: Nuorisotakuu ja sosiaalinen kansalaisuus

Jouko Kajanoja, Emma Palvelut oy: Paltamon kokeilu nuorten työllistämisen mallina

Kari Paakkunainen: Politologin kriittinen katse Nuorisotakuuseen

14:15–14:45  Kahvia ja pullaa