Tässä seison enkä muuta voi? Keskustelua nuorten liikunnasta

12.09.2013 12:00 - 14:00

Käännös uuteen liikuntakulttuuriin päin!

Puhetta nuorten liikunnasta ja sen puutteesta sävyttää usein huoli. Nuorisotutkimusseuran tuoreessa pamfletissa nuorisotutkijat esittävät näkemyksiä siitä, mistä on syytä olla huolissaan ja mistä ei ja siitä, miten nuoret voidaan saada - ja on saatukin - liikkeelle. Samoin pamfletissa pohditaan, miten liikunnan jäykät rakenteet usein suorastaan haittaavat omatoimista liikuntaa.

Keskustelua nuorten liikunnasta jatketaan pamfletin pohjalta Jyväskylässä torstaina 12.9. kello 12-14 Jyväskylän yliopiston Juomatehdas-rakennuksen (JT, Vapaudenkatu 25) salissa 120 (HUOM! Paikka on muuttunut!). Keskustelutilaisuudessa pamfletin toimittajat Päivi Harinen ja Anni Rannikko esittelevät pamfletin avulla nuorten liikunnan kipupisteitä. Pamfletin ajatuksia kommentoivat Valo ry:n lasten ja nuorten urheilun asiantuntija Jarkko Finni, erikoissuunnittelija Kati Kauravaara, tutkija Anna-Liisa Ojala ja valtion liikuntaneuvoston pääsihteeri Minna Paajanen. Keskustelua vetää professori Hannu Itkonen.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Hedelmätarjoilu. Tarjoilun vuoksi toivomme ennakkoilmoittautumisia 10.9. mennessä.

Lämpimästi tervetuloa!

Tilaisuuden järjestävät Nuorisotutkimusseura & Nuorisotutkimusverkosto sekä LIKES-tutkimuskeskus

Päivi Harinen & Anni Rannikko (toim.): Tässä seison enkä muuta voi? Nuorisotutkijoiden ajatuksia nuorten liikunnasta ja sen kipupisteistä. Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, verkkojulkaisuja 65. ISBN 978-952-5994-38-4. Verkko-osoite: http://www.nuorisotutkimusseura.fi/julkaisuja/liikuntapamfletti2013.pdf