Tomi Kiilakosken väitöstilaisuus: Kasvatus teknologisessa maailmassa - tutkimus teknologisoituvasta kasvatuksesta

15.12.2012 12:00 - 15:00

Miten kasvatuksessa tulisi suhtautua maailmaan, jota teknologia yhä enemmän muovaa? Miten luovia liian teknologiainnostuksen ja katteettoman epäilyn karikoissa? Tomi Kiilakosken väitöskirjassa tutkitaan kasvatusta teknologisessa maailmassa ja väitetään, että kasvatus teknologisoituu, jos päämäärien sijaan puhutaan vain tehokkaista keinoista tuottaa oppimista.

Kasvatus teknologisessa maailmassa yhdistää historiallisen ja filosofisen näkökulman sekä nykyilmiöiden kriittisen lähiluennan. Se sisältää suomen- ja englanninkielisiä artikkeleita sekä laajan johdannon ja yhteenvedon. Teos tarkastelee kasvatuksen teknologisoitumista käytännön tilanteista kasvatusteoriaan sekä erittelee, minkälaisen kasvatuksellisen alustan Internet muodostaa.

”Sekä kasvatustiede että opettajat tarvitsevat pintaa syvemmälle menevää reflektiota siitä, mitä teknologia olemukseltaan on ja mitä vaaroja opetuksen teknologisoitumiseen sisältyy.” – Dosentti Rauno Huttunen, yliopistonlehtori, Turun yliopisto

FM Tomi Kiilakosken kasvatustieteen alaan kuuluva väitöskirja tarkastetaan lauantaina 15.12. klo 12 Tampereen yliopistossa Pinni B -rakennuksen luentosalissa 1097, Kanslerinrinne 1.

Vastaväittäjänä on dosentti Rauno Huttunen (Jyväskylän yliopisto). Kustoksena toimii professori Veli-Matti Värri. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tomi Kiilakoski
Kasvatus teknologisessa maailmassa. Tutkimus teknologisoituvasta kasvatuksesta
Nuorisotutkimusseuran julkaisuja 132, sarja: Tiede. ISBN: 978-952-5994-23-0, nidottu, 277 s., 28 euroa.

Voit tilata kirjan ennakkoon Nuorisotutkimusseuran verkkokaupasta. Kirja toimitetaan väitöstilaisuuden (15.12.2012) jälkeen.

Nuorisotutkimusverkoston tutkija Tomi Kiilakoski
tomi.kiilakoski@uta.fi