Nuorisobarometri 2012:n julkaisutilaisuus

26.09.2012 10:00 - 12:00

Valtion nuorisoasiain neuvottelukunta Nuora ja Nuorisotutkimusverkosto toivottavat teidät lämpimästi tervetulleeksi Nuorisobarometri 2012:n julkaisutilaisuuteen keskiviikkona 26. syyskuuta klo 10-12 Elokuvateatteri Tennispalatsin saliin 5 (Salomonkatu 15, Helsinki).

Huom! Tilaisuus on täyteenvarattu, mutta peruutuspaikkoja voi tiedustella sähköpostitse Nuorisoasiain neuvottelukunnasta Jenni Similältä: jenni.simila@minedu.fi.

Nuorisobarometrista 2012 selviää muun muassa, että nuorten kiinnostus politiikkaa kohtaan on kasvanut tasaisesti vuodesta 2006 alkaen. Tuolloin erittäin tai jonkin verran kiinnostuneita politiikasta oli 43 prosenttia 18-29-vuotiaista nuorista. Vuonna 2008 osuus oli 45 ja tänä vuonna jo 62 prosenttia.

Tilaisuuden avaa kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki. Barometrin tuloksia esittelee kirjan toimittaja, tilastotutkija Sami Myllyniemi Nuorisotutkimusverkostosta sekä kaupunkisosiologian professori Matti Kortteinen Helsingin yliopistosta. Paneeliin, jonka puheenjohtajana toimii kirjaan artikkelin nuorten poliittisesta sosialisaatiosta kirjoittanut tutkija Tuukka Tomperi, osallistuvat työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Tarja Filatov, asiamies Kosti Hyyppä (Suomen Ekonomiliitto SEFE), dosentti Mikko Salasuo (Nuorisotutkimusverkosto) ja työalasihteeri Sirpa Syrjä-Turpeinen (Suomen evankelis-luterilainen kirkko). Kansanedustaja, Nuorisoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja Antti Lindtman pitää päätöspuheenvuoron.

Nuorisobarometrit ovat keränneet tietoa nuorten arvoista ja asenteista vuodesta 1994 lähtien. Vuoden 2012 Nuorisobarometrin teemoina ovat vapaaehtoistyö sekä sukupolvisuhteet.  Lisäksi Nuorisobarometri tarjoaa tietoa esimerkiksi nuorten poliittisesta osallistumisesta sekä nuorten luottamuksesta instituutioihin ja sosiaalisesta luottamuksesta kanssaihmisiin.

Julkaisutilaisuuden aluksi järjestetään aamukahvitarjoilu elokuvateatteri Tennispalatsin lämpiössä klo 9.30 alkaen.

Teoksen tiedot

Sami Myllyniemi (toim.) Monipolvinen hyvinvointi. Nuorisobarometri 2012.Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, julkaisuja 127, verkkojulkaisuja 53, ISBN 978-952-5994-16-2, ISBN (PDF) 978-952-5994-17-9, ISSN 1458-8110. Nidottu, 250 s., 28 euroa.

Tilastotutkija Sami Myllyniemi, Nuorisotutkimusverkosto
sami.myllyniemi@nuorisotutkimus.fi, puh. 040 715 1721

Tilaukset

Kirjaa myydään julkistustilaisuudessa. Voit tehdä myös ennakkotilauksen Nuorisotutkimusseuran verkkokaupassa. Verkkokaupasta ostetut kirjat toimitetaan postitse julkistuksen jälkeen.