Avoin tutkijaseminaari Helsingissä

24.05.2012 12:00 - 16:30

Nuorisotutkimusseuran Avoin tutkijaseminaari järjestetään seuraavan kerran 24.5. klo 12-16.30 Allianssi-talolla (Asemapäällikönkatu 1, Helsinki). Kokoustila on klo 12-13 Hallituksen huone, joka sijaitsee Allianssi-talon 3. kerroksessa (käytävän ovesta käännytään vasemmalle ja tila löytyy oikealta puolelta aivan käytävän perältä). Klo 13 siirrytään Allianssi-saliin (alin kerros, ruokasali), jossa on aluksi kahvitarjoilu.

Kaikille ilmoittautuneille lähetetään tutkijoiden paperit etukäteen. Ilmoittauduthan siis tutkijaseminaariin 16.5. mennessä internet-lomakkeella .

Ohjelma

Luvassa on kiinnostava ohjelma: neljä erilaista tulokulmaa nuorisotutkimukseen. Kunkin paperin käsittelyyn varataan noin tunti, minkä lisäksi pidetään kahvitauko klo 13.

Anni Ojajärvi (Nuorisotutkimusverkosto): Miehisyyden ideaaleja ja marginaaleja armeijassa. Kommentoijana Tarja Tolonen (Opetus- ja kulttuuriministeriö)

Anu Isotalo (Turun yliopisto): Teorian ja empirian kytköksiä etsimässä: Somalitytöt ja maineen performatiivinen rakentuminen. Kommentoijana Veronika Honkasalo (Nuorisotutkimusverkosto)

Antti Kivijärvi (Itä-Suomen yliopisto/ Nuorisotutkimusverkosto): Etäisyyden ylläpito. Kantaväestön ja maahanmuuttajataustaisten nuorten välisten siteiden hauraus. Kommentoijana Antti Kouvo (Itä-Suomen yliopisto)

Pirjo Junttila-Vitikka (Demello koulutus- ja ryhmänohjauspalvelut): Osallistavan kasvatuksen malli nuorisotyössä. Kommentoijana Juha Nieminen (Tampereen yliopisto)

Avoimet tutkijaseminaarit ovat Nuorisotutkimusseuran jäsenilleen ja nuorisotutkijoille järjestämiä seminaareja, jonne kaikki ovat tervetulleita. Seminaariin valitaan kahdesta viiteen tutkijaa esittelemään tutkimukseensa liittyvää työpaperia, johon hän haluaa kollegoiltaan kommentteja. Kullakin esittäjällä on aikaa tunnin verran. Tutkija voi myös halutessaan pyytää kommentaattorin paikalle.

Tervetuloa!

Seuraava avoin tutkijaseminaari pyritään järjestämään Rovaniemellä alkusyksyllä.