Mediakasvatus.nyt. Nuorten yhteiskunnallinen vaikuttaminen mediassa

10.11.2011 09:00 - 16:00

Nuorisotutkimusseura järjestää yhdessä Mediakasvatusseuran ja Curlyn kanssa vuosittaisen Mediakasvatus.nyt -seminaarin, jossa pohditaan tutkimuksen, käytännön toimijoiden ja nuorten mediavaikuttajien näkökulmasta nuorten mahdollisuuksia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen median kautta. Seminaaripuhujia ovat mm. tohtori Manisha Pathak-Shelat (Intia) Wisconsin-Madisonin yliopistosta, professori Samy Tayie (Egypti) Kairon yliopistosta, tutkijaSofia Laine Nuorisotutkimusverkostosta, kansanedustaja Jani Toivola, bloggaaja Peppi More To Love, toimittajaRosa Kettunen Nuorten ääni -toimituksesta sekä muita mediavaikuttamisen toimijoita ja tutkijoita. Tapahtuman moderaattorina on toimittaja Riina Malhotra.

Mediakasvatus.nyt -seminaarissa pureudutaan nuorten osallisuuteen, vaikuttamiseen ja näkyvyyteen mediassa:

Miten nuoret käyttävät erilaisia mediaympäristöjä yhteiskunnallisen vaikuttamisen alustoina?
Miten luovuus ja osallisuus toimivat vaikuttamisen välineinä?
Miten nuoria voidaan rohkaista aktiivisuuteen ja omaan mediailmaisuun?
Miten nuorten omaehtoinen mediatuotanto vaikuttaa yhteiskuntaan ja sen asenteisiin?
Seminaari on suunnattu tutkijoille, toimittajille, nuorten parissa toimiville (esim. nuorisotyöntekijät) ja järjestöjen edustajille. Tapahtuma järjestetään Helsingissä, Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6). Tilaisuuden taltioi Stadi.TV.

Ilmoittautuminen

Seminaarin ohjelma sekä ilmoittautumisohjeet Mediakasvatusseuran verkkosivuilta.

Ilmoittautuminen tapahtumaan päättyy 1.11.2011. Paikkoja on rajoitetusti.

Osallistumismaksu

20 euroa
10 euroa päätoimisille opiskelijoille (opiskelijakortti esitettävä!)
Maksuton Mediakasvatusseuran ja Nuorisotutkimusseuran jäsenille sekä yhdelle Mediakasvatusseuran yhteisöjäsenen edustajalle.

Maija Laine
Rauna Rahja