Julkaisutilaisuus lastensuojelun tiedosta ja tutkimuksesta

27.10.2011 10:00 - 14:30
Julkaisutilaisuuden materiaalit (päivitetty 1.11.2011):

Elina Pekkarinen: Lastensuojelun tieto ja tutkimus - Asiantuntijoiden näkökulma
Tarja Pösö: Lastensuojelututkimuksen perinne Suomessa
Pauline von Bonsdorff: Taiteellinen työskentely lasten suojelun resurssina
Hanna Heinonen: Lastensuojelujärjestöjen tiedon tarpeet
Loppukeskustelu: Lastensuojelututkimuksen rakennuspiirrustus - miten tästä eteenpäin?

Lastensuojelun tieto ja tutkimus LasTut -hanke on Nuorisotutkimusverkoston ja Lapsuudentutkimuksen seuran yhteishanke, jota rahoittaa Itsenäisyyden juhlavuoden lastenrahaston säätiö ITLA. Hankkeen tavoitteena on muun muassa lastensuojelun monitieteisen valtakunnallisen yhteistyön edistäminen, tutkimuksen nykytilanteen kartoittaminen sekä lastensuojelua koskevien yhteiskunnallisten tutkimuksellisten kärkiteemojen määrittäminen. Hankkeen puitteissa on tehty valtakunnallinen haastattelukierros, johon on osallistunut 87 lastensuojelun asiantuntijaa 44 eri instituutiosta.

Aiheesta julkaistaan verkostokoordinaattori Elina Pekkarisen laatima tutkimusraportti, jonka julkaisutilaisuus järjestetään torstaina 27.10.2011 klo 10-14.30 Tieteiden talossa Salissa 104 (Kirkkokatu 6, Helsinki). Julkaisutilaisuuden yhteydessä järjestetään keskusteluseminaari, jossa kuullaan hankkeen johtoryhmään kuuluvia lastensuojelun asiantuntijoita.

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton. Tarjoilujen järjestämisen vuoksi ilmoittautuminen maanantaihin 24.10.2011 klo 16 mennessä.

Julkaisutilaisuuden ohjelma:

10.00 - 10.15 Kahvitarjoilu

10.15 - 10.35 Lotta Hämeen-Anttila, Neuvotteleva virkamies, Sosiaali- ja terveysministeriö

10.15 - 11.00 Lastensuojelun tieto ja tutkimus Suomessa – selvityksen keskeiset tulokset. VerkostokoordinaattoriElina Pekkarinen, Lastensuojelun tieto ja tutkimus -hanke

11.00 - 11.30 Lastensuojelututkimuksen perinne Suomessa. Professori Tarja Pösö, Tampereen yliopisto

11.30 - 12.30 Lounas (omakustanteinen)

12.30 - 13.00 Taiteellinen työskentely lastensuojelun resurssina. Professori Pauline von Bonsdorff, Jyväskylän yliopisto

13.00 - 13.30 Lastensuojelujärjestöjen tiedon tarpeet. Ohjelmajohtaja Hanna Heinonen, Lastensuojelun Keskusliitto

13.30 - 14:30 Loppukeskustelu: lastensuojelututkimuksen rakennepiirustus - miten tästä eteenpäin

Lisätietoja antaa Elina Pekkarinen.