Lapsuuden- ja nuorisotutkimuksen menetelmät -tutkijaseminaari

28.09.2011 12:00 - 17:00

Tervetuloa Avoimeen tutkijaseminaariin keskiviikkona  Helsingin yliopistolla (Siltavuorenpenger 3 A S3A  Sh 302) 28.9. 2011 klo 12-17. Avoimen tutkijaseminaarin teemana on Lapsuuden - ja nuorisotutkimuksen menetelmät ja lapsuus- ja nuorisokuvat.

Tapahtuman järjestävät Nuorisotutkimusseura yhteistyössä Lapsuudentutkimuksen seuran sekä Helsingin yliopiston ja Suomen Akatemian Lapset kertovat hyvinvoinnistaan - lasten äänet kuuluville! –hankkeen  kanssa.

Seminaarin aihe ja teema ovat menetelmät & nuorisotutkimuksen ja lapsuudentutkimuksen kuvat nuorista ja lapsista; seminaarissa pohditaan mitä ja miten lapsuutta ja nuoruutta on käsitteellistetty ja tutkittu. Ristiinvalotamme kysymyksiä pyytämällä nuorisotutkijaa ja lapsuudentutkijaa pitämään alustavat puheenvuorot (n. 45 min). Loppupäivä on avoin alan tutkijoille jotka ovat ilmoittautuneet paperin pitäjiksi etukäteen.

Klo 12 Tervetuloa

Klo 12 - 13 Dosentti Harriet Strandell (Helsingin yliopisto): Lapsuudentutkimuksen dualismista lapsuuden politiikkaan (Lapsuudentutkimuksen seura ry)

Kommentti: VTT Sanna Aaltonen

Klo 13 - 14

Huom! Alkuperäisen ohjelman mukainen YT, dosentti, nuorisotutkija Vesa Puurosen esitysNuorisotutkimuksen kuva nuorisosta. Onko 'nuori' vain sana? on jouduttu perumaan sairastumisen vuoksi. Esityksen korvaa ao. paneeli:

VTT, dos., Tarja Tolonen, VTT Sanna Aaltonen ja VTT Elina Pekkarinen: Nuorisotutkimuksen kuvia nuorista

Kommentti: HT Kirsi Pauliina Kallio

Klo 14 Kahvitauko

Klo 14 - 17 Avoin seminaari: tutkijat esittelevät tutkimustaan 15-20 minuuttia, minkä jälkeen kommentointi.

Tutkijat:

KM, tutkija Noora Pyyry (Helsingin yliopisto): Nuoret julkisessa kaupunkitilassa - kokemuksia osallistavien menetelmien käytöstä

Tutkija Elina Stenvall: Lasten marginalisaation ehkäisy paikkalähtöisen osallistumisen keinoin

KM, tutkija Saara Pääjärvi (Mediakasvatusseura ry): Lasten mediabarometri 2011 – 7–11-vuotiaiden mediankäyttö ja mediakasvatus perheissä

YTT, tutkijatohtori Mari Korpela (Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö, Tampereen yliopisto): Länsimaalaiset lapset Intian Goalla. Kuinka saada aineistoa heidän kokemuksistaan kodista, kuulumisesta ja identiteetistä?

Loppusanat: Kirsi Pauliina Kallio

Ilmoittautuminen seminaariin on päättynyt 20.9.

Avoimet tutkijaseminaarit ovat Nuorisotutkimusseura ry:n jäsenilleen ja nuorisotutkijoille järjestämiä seminaareja, jonne kaikki ovat tervetulleita. Seminaariin valitaan kahdesta viiteen tutkijaa esittelemään tutkimukseensa liittyvää työpaperia, johon hän haluaa kollegoiltaan kommentteja. Kullakin esittäjällä on aikaa tunnin verran. Tutkija voi myös halutessaan pyytää kommentaattorin paikalle.