Nuorisotutkimusseura Educa-messuilla

Messukeskus, Helsinki

Nuorisotutkimusseuralla on ensimmäistä kertaa oma myyntiosasto Educa-messuilla. Kaikista julkaisuistamme on messutarjouksia. Osaston numero on 6m74.

Seura järjestää messuilla kaksi ohjelmanumeroa:

Pe 26.1. klo 11-11.45, tila 201
Summamutikassa vai kaverien perässä? Miten nuoret valitsevat toisen asteen koulutusvaihtoehdoista

Nyky-yhteiskunta pakottaa nuoret tekemään erilaisia valintoja, joista merkittävimpiä on yhteishaku. Mutta miten nuoret perustelevat yhteishakuvalintojaan? Nuoret ajassa -tutkimushankkeessa on haastateltu yli sataa nuorta eri puolilta Suomea. Tutkijat kertovat tuloksista. Entä millaisia koulutus- ja ammattisuunnitelmia tekivät 1950–60-luvun helsinkiläisnuoret, ja mitä työ ja koulutus heille merkitsivät? FT Sinikka Selin kertoo historian väitöskirjastaan.

Esiintyjät
tutkimusjohtaja, dosentti, VTT Sinikka Aapola-Kari, FT Sinikka Selin ja tutkija, Pol.dr Matilda Wrede-Jäntti

La 27.1. klo 15.30-16.30, tila: Tahto

Break the Fight! Battle Show

Kuinka vähentää koulukiusaamista katutanssilla? Kuinka kanavoida nuorten ääntä koulukiusaamisesta kunnalliseen päätöksentekoon? Tule keskustelemaan katutaiteen mahdollisuuksista estää koulukiusaamista – luvassa myös tanssia! Break the Fightiin voit tutustua jo ennalta osoitteessa breakthefight.com ja sosiaalisessa mediassa (facebook.com/breakthefight, Instagram: @breakthefight & #breakthefight).

Esiintyjät: Emre Sevim aka b-boy GusT, Gurkan Tekin aka b-boy Gurrock, Roni Lehmus aka b-boy Gildrock ja Toni Andström aka b-boy Twisted, tutkimusavustaja, Break the Fight -tutkimushanke, Nuorisotutkimusverkosto Susanna Jurvanen sekä Taiteellinen johtaja Arja Tiili (Twitter: @Arjuli).

Maksuton sisäänpääsy

Tapahtumaan pääsee veloituksetta sisään rekisteröitymällä kävijäksi joko ennakkoon netissä tai paikan päällä. Rekisteröityminen tapahtuu osoitteessa http://educa.messukeskus.com/info/.

Aukioloajat

Pe 26.1.2018 klo 10–18