Nuoria ja nuorisotyötä – Avoimet ovet Allianssi-talolla 3.9.

03.09.2014 10:00 - 18:00

Allianssi-talossa Itä-Pasilassa työskenteleviin nuorisoalan toimijoihin pääsee tutustumaan Pasila-viikolla ke 3.9. klo 10–18. Talon edustalla esittäytyy Allianssin nuorisovaihto, Nuorisotiedon kirjasto, Nuorten mielenterveysseura Yeesi sekä Nuorisotutkimusseura. Tervetuloa tutustumaan ja osallistumaan kaikille avoimeen tapahtumaan!

Allianssin nuorisovaihto tarjoaa henkilökohtaista neuvontaa kansainvälistymiseen sekä kokemuksia maailmalta. Nuorisovaihdon kautta nuoret ja nuoret aikuiset voivat lähteä vapaaehtoistyöhön, työharjoitteluun tai au pairiksi ulkomaille.

Nuorten mielenterveysseura Yeesi pyöräyttää Hyvän mielen onnenpyörää. Lisäksi lapset ja nuoret voivat tehdä katuliitutaideteoksen aiheesta ”Mistä mulle tulee hyvä mieli”. Suomen ensimmäinen nuorten perustama mielenterveysseura järjestää positiivista ja rentoa meininkiä kaikille alle 30-vuotiaille nuorille.

Nuorisotiedon kirjaston Matkalaukkukirjastoon on pakattu monenlaista tietoa nuorista. Kirjastossa avautuu Pasila-viikon kunniaksi Oi nuoruus -näyttely. Helsingin kuvataidelukion oppilaiden piirrosten taustalla on Nuorisotutkimusseuran kirjoituskilpailu, jolla kerättiin suomalaisten omaelämäkerrallisia kirjoituksia nuoruudesta. Näyttelyä pääsee katsomaan 30.10. 14 saakka kirjaston aukioloaikoina ma-pe 9-16, ke 9-18.

Kirjatorilla on myynnissä Nuorisotutkimusseuran julkaisuja, myös Oi nuoruus -kirjoituskilpailun myötä syntyneet artikkelikokoelma Nuoruuden sukupolvet sekä elämäkerta-antologia Oi nuoruus.

Päivän aikana kerätään Hope-yhdistyksen hyväksi hyväkuntoisia ja puhtaita lasten- ja nuortenvaatteita, kenkiä, leluja sekä urheiluvälineitä. HOPE Yhdessä & Yhteisesti ry on vapaaehtoisjärjestö, joka toimii lasten paremman arjen puolesta Suomessa. Tuo lahjoituksesi Allianssi-talolle, niin toimitamme ne eteenpäin!

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1471718713077406/

Lisätietoja: www.nuorisotiedonkirjasto.fi