Keskustelutilaisuus maahanmuuttajaperheiden yhteiskunnallisesta asemasta Maailma kylässä -festivaaleilla

25.05.2014 14:00 - 14:20

Nuorisotutkimusseura tuottaa Maailma kylässä -festivaaleille keskustelutilaisuuden maahanmuuttajaperheiden yhteiskunnallisesta asemasta. Miten sosiaaliset erot, kuten yhteiskuntaluokka, etnisyys, sukupolvi ja sukupuoli vaikuttavat tapoihimme kuvata perhettä? Vaikka ”maahanmuuttajataustaisten perheiden” ja ”suomalaisten perheiden” välillä tapahtuu rajankäyntiä ja erottautumista, perheelle annettujen merkitysten ja puhetapojen tasoilla myös samankaltaisuudet näyttävät vahvoilta. Kuinka vaihtelevista etnisistä taustoista tulevat ihmiset kokevat perheen merkityksen? Huhtikuussa väitellyttä Nuorisotutkimusverkoston tutkijaa Marja Peltolaa haastattelee Outi Lepola.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla 24.-25.5. Nuorisotutkimusseuran järjestämä keskustelutilaisuus järjestetään festivaalin Amazon-lavalla sunnuntaina 25.5. klo 14.00-14.20.

Tapahtuma Maailma kylässä -festivaalin sivuilla