Nuorisotakuun arki ja politiikka -pamfletin julkistustilaisuus

15.04.2014 09:00 - 10:30
MITÄ NUORISOTAKUU ON LIIKAUTTANUT? Tule paikalle – pohdimme ajankohdan suurinta lupausta prekaareille nuorille.

Nuorisotakuun arki ja politiikka -pamflettikokoelman julkistus- ja keskustelutilaisuus 15.4.2014 klo 9–10.30. Järjestäjänä Nuorisotutkimusverkosto.

Savoy, Ravintola Presto (lounge, 2. krs). Sisäänkäynti Savoy-teatterin puolelta (Kasarmikatu 46–48, 00130 Helsinki).

Nuorisotakuu on yksi Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelman suurista lupauksista. Sen on tarkoitus taata nuorille työttömille ja vastavalmistuneille työtä ja koulutusta. Takuu tuli voimaan vuoden 2013 alusta lähtien.

Nyt on pohdiskelun ja väittelyn aika. Nuorisotakuun arki ja politiikka on 46 kirjoituksen poleeminen, ristiriitainen ja virkistävän vaihteleva kokonaisuus. Kirjoittajat lähestyvät nuorisotakuuta eri näkökulmista: yrittäjien, kunnan, virkamiesten, nuorisotyöntekijöiden, kansanedustajien ja nuorten. Kirja toimii kaleidoskooppina paitsi nuorisotakuun arkeen ja politiikkaan, myös yleisesti suomalaiseen nuorisopolitiikkaan. Se tarjoaa pohdiskeltavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita esimerkiksi nuorten syrjäytymisestä, nuorisotyöttömyydestä, nuorten työmarkkinoista tai nuorisotyöstä.

Keskustelua virittävät kymmenen kirjoittajan tiiviit puheenvuorot, joissa kaikissa vastataan kysymykseen Mitä nuorisotakuu on liikauttanut.

Puhujat:

Anne-Mari Souto (tutkijatohtori, Itä-Suomen yliopisto)
Liisa Winqvist (neuvotteleva virkamies, työ- ja elinkeinoministeriö)
Mari Ahonen-Walker (toiminnanjohtaja, Valtakunnallinen työpajayhdistys)
Mikko Salasuo (vastaava tutkija, Nuorisotutkimusverkosto)
Yrjö Laasanen (eläkeläinen, pitkä ura nuorisotyön johto-, kehittämis- ja tutkimustehtävissä)
Anu Gretschel (erikoistutkija, Nuorisotutkimusverkosto)
Mervi Suonpää (maahanmuuttajapoikatyön johtaja, Kölvi-hanke, Setlementtinuorten Hämeen piiri ry)
Olli Joensuu (pääsihteeri, Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry)
Jaana Lähteenmaa (tutkija, Helsingin yliopisto)
Georg Henrik Wrede (johtaja, opetus- ja kulttuuriministeriö)
Kari Paakkunainen (yliopisto-opettaja, Helsingin yliopisto, Avoin yliopisto)
Keskustelua vetää Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja Leena Suurpää. Tervetuloa!

Tilaisuudesta voi twiitata hashtagilla #ntpamfletti.

Ilmoittautuminen yleisölle on päättynyt.

Median edustajia pyydetään ilmoittautumaan osoitteeseen toimisto@nuorisotutkimus.fi. Samasta osoitteesta voi tiedustella myös mahdollisia peruutuspaikkoja.

Julkaisun tiedot

Nuorisotakuun arki ja politiikka, toim. Anu Gretschel, Kari Paakkunainen, Anne-Mari Souto & Leena Suurpää.2014. NTS/NTV julkaisuja 150, sarja: Liike, verkkojulkaisuja 76.
ISBN (nid) 978-952-5994-58-2, ISBN (PDF) 978-952-5994-59-9, ISSN (nid) 1799-9219, ISSN (PDF) 1799-9227, n. 220 s., 28 euroa.

Tutkimusjohtaja Leena Suurpää
Nuorisotutkimusverkosto
leena.suurpaa@nuorisotutkimus.fi

Tutkijatohtori Anne-Mari Souto
Itä-Suomen yliopisto
anne-mari.souto@uef.fi

Tilaukset Nuorisotutkimusseuran verkkokaupasta (tulossa kauppaan lähempänä julkistustilaisuutta).