Kenen nuorisotyö? -teoksen julkistamispaneeli

Veturitallit, Jyväskylä

Tommi Hoikkala & Johanna Kuivakangas (toim.): Kenen nuorisotyö? Yhteisöpedagogiikan kentät ja mahdollisuudet. Humanistinen ammattikorkeakoulu julkaisuja, 42. Nuorisotutkimusverkosto/ Nuorisotutkimusseura, julkaisuja 196.

Nuorisotutkimusseura, Humanistinen ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut järjestävät Kenen nuorisotyö? Yhteisöpedagogiikan kentät ja mahdollisuudet -teoksen julkistamispaneelin Jyväskylän Veturitalleilla (Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä) tiistaina 24.10. klo 12–14.

Keskustelulle avoin teos pureutuu 34 kirjoittajan 23 artikkelin voimin nuorisotyön ja yhteisöpedagogiikan moninaisiin kenttiin. Kirjoittajina on yhteisöpedagogeja, nuorisotutkijoita ja kasvatustieteen asiantuntijoita. Artikkeleissa pohditaan mitä nuorisotyön ja yhteisöpedagogiikan ammattimaisuus tarkoittaa ja mitä ammattitaitoinen toiminta sisältää ja millä tavoin se liittyy asiantuntijuuksiin. Tekstit antavat vastauksia eri kasvun maisemien pedagogiikoiden sisällöistä, mutta niissä tunnistetaan myös toiminnan aukkoja sekä pulmia. Teosta virittävä suuri kysymys on, millä tavoin pedagogiikat ovat nuoria varten. Ovatko nuoret itse mukana toimijoina vai heille tuotettujen palveluiden kuluttajina? Mikä on nuorten rooli palveluissa?

Veturitallin julkistamispaneeliin osallistuvat Katariina Soanjärvi (palvelupäällikkö, Jyväskylän nuorten palvelut), Jorma Nieminen (kehittämisasiantuntija, Jyväskylän nuorten palvelut), Teija Lapinmäki (nuorisoneuvoja, Jyväskylän nuorten palvelut), Katri Niskala (Nuorten taidetyöpaja, Jyväskylän nuorten palvelut), Anna-Bodil Boe (vastaava nuorisonohjaaja, Keltinmäki, Jyväskylän nuorten palvelut), Esa Linna (nuorisonohjaaja – mediakasvatus, Veturitallit, Jyväskylän nuorten palvelut), Mikko Vatka (Nuorisoasiainjohtaja, Helsingin kaupunki), Tiina Valkendorff (lehtori, Humak), Mikko Cortés Téllez (erikoissuunnittelija, OKM), Erik Häggman (Nuorisotoimen ylitarkastaja, Lounais-Suomen aluehallintovirasto) sekä Ritva Vallinkoski (toiminnanjohtaja, Jyvässeudun 4H). Kirjan toimittajat vetävät keskustelun.

Paneelin keskustelu luodaan kolmen minuutin metodin avulla. Kullakin panelistilla on ensin käytössään kolmen minuutin puheenvuoro kirjasta ja/tai sen virittämistä teemoista. Paikalle saapuvista kirjan kirjoittajista muodostetaan joustavin keinoin paneelia kommentoiva kuoro. Tulostuuko siitä dialogi?

Kahvi-, tee- ja kakkutarjoilu.

Ilmoittauminen

Kahvitarjoilujen mitoittamiseksi tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan verkkolomakkeella.