Työpaikka työhaluisille ja työkykyisille? -keskustelutilaisuus

Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki), sali 104

Nuorisotutkimusverkosto, Työelämän tutkimusyhdistys ja Vapaus Valita Toisin ry järjestävät tiistaina 10.10.2017 työllistymisen ja työvoimapolitiikan kysymyksiä koskevan keskustelutilaisuuden. Tilaisuuden avauspuheenvuoron käyttää tutkijatohtori Paul Jonker-Hoffren (Tampereen yliopisto, Työelämän tutkimusyhdistys), minkä jälkeen kuullaan lyhyesti kokemuksia nuorisotakuusta, työpankeista, Paltamon täystyöllisyyskokeilusta, Ruotsin Samhall-hankkeesta ja australialaisesta työtakuuehdotuksesta.

Tilaisuuden pääohjelmanumerona on paneelikeskustelu, jossa pohditaan sitä, onko järkevää pyrkiä tilanteeseen, jossa jokaiselle työhaluiselle ja työkykyiselle järjestyisi työpaikka, sekä sitä, millaisin työvoimapoliittisin toimenpitein tällaiseen tavoitteeseen voitaisiin päästä. Paneelikeskusteluun osallistuvat kansanedustaja Tarja Filatov, tutkijatohtori Lotta Haikkola (Helsingin yliopisto), finanssineuvos Tuulia Hakola-Uusitalo (valtionvarainministeriö), tutkimuskoordinaattori Merja Kauhanen (Palkansaajien tutkimuslaitos) ja kansanedustaja Juhana Vartiainen. Keskustelua fasilitoi dosentti Jouko Kajanoja.

Tilaisuuden kokoavat loppusanat lausuu erikoistutkija Sanna Aaltonen (Nuorisotutkimusverkosto).

Keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta kahvitarjoilun vuoksi pyydämme sitovia ennakkoilmoittautumista 5.10. mennessä osoitteeseen https://www.lyyti.fi/preview/Tyopaikka_tyohaluisille_ja_tyokykyisille_9846.

Tervetuloa!

Lisätietoja ja yhteydenotot: