Liikkumattomuuden jäljillä -kirjan julkistustilaisuus

Turun yliopisto, auditorio Pub2 (Assistentinkatu 7)

Liikkumattomuuden jäljillä. Pitkittäistutkimus vähän liikuntaa harrastavien nuorten liikuntasuhteesta ja liikunta-aktiivisuuden muutoksista (Markku Vanttaja, Juhani Tähtinen, Tuomas Zacheus ja Pasi Koski), Nuorisotutkimusverkosto 2017

Liikunnan hyötyjä pidetään kiistattomina. Silti monet päätyvät jo nuorella iällä elämäntapaan, johon ei kuulu liikunnan harrastaminen. Miksi liikunta ei kiinnosta tai miksi aiempi innostus hiipuu? Millaisia liikuntakokemuksia vähän liikkuvilla nuorilla on ollut elämänsä eri vaiheissa? Miten liikuntasuhde muuttuu lapsuudesta aikuisuuteen tultaessa? Tässä tutkimuksessa muun muassa näihin kysymyksiin etsitään vastauksia laajan kyselyaineiston ja elämäkerrallisten haastattelujen avulla.

Sekä kyselyaineisto että liikuntaelämäkerrat tuovat esiin vähäisen liikkumisen monet syyt samalla kun ne osoittavat, että vähän liikkuvaksi nuoreksi ja nuoreksi aikuiseksi voidaan päätyä hyvin erilaisten elämänvaiheiden seurauksena. Lisäksi tutkimus osoittaa liikunta-aktiivisuuden vaihtelevan merkittävästi eri elämänvaiheissa. Tutkimus nostaa näin esiin monia liikuntasuhteeseen ja sen muutoksiin liittyviä ilmiöitä ja tekijöitä, jotka ovat suomalaisessa liikuntatutkimuksessa jääneet toistaiseksi vähemmälle huomiolle. Kirja on suunnattu kaikille liikunnan ja liikkumattomuuden ilmiöistä kiinnostuneille.

12.30–13 kahvi
13–14.30 julkistustilaisuus
- Liikkumattomuuden jäljillä -kirjan esittely, Markku Vanttaja ja Juhani Tähtinen
- kommenttipuheenvuoro, Marja Kokkonen, Jyväskylän yliopiston liikuntapedagogiikan yliopistonlehtori, psykologian tohtori, urheilupsykologi
- yleisökeskustelua

Julkistustilaisuuden puheenjohtajana toimii Paavo Nurmi -instituutin johtaja, professori, ylilääkäri Olli Heinonen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy klo 13 alkaen. Kahvitarjoilu klo 12.30 on varattu ennakkoon ilmoittautuneille. Kirjasta keskustellaan myös Turun kirjamessuilla 6.10. klo 14.40 ja Helsingin kirjamessuilla 27.10. klo 12.00.

Liikkumattomuuden jäljillä -kirja on ennakkomyynnissä Nuorisotutkimusseuran verkkokaupassa, ja sitä myydään tilaisuudessa.