Julkistustilaisuus sateenkaarinuorista päihde- ja mielenterveyspalveluissa

Qulma, Mariankatu 13, Helsinki

Tiistaina 13.6. julkistetaan Noora Hästbackan ja Inka Sirénin tutkimusraportti ”Ehkä ne on senkin takia ollu hiljaa” – ammattilaisten valmiudet kohdata sateenkaarinuoria ja huomioida moninaisuutta päihde- ja mielenterveyspalveluissa (Nuorisotutkimusverkosto 2017).

Aika: 13.6. klo 8.30–9.30
Paikka: Qulma, Mariankatu 13, Helsinki

Tarjolla on aamiaisbuffet ennakkoon ilmoittautuneille. Tilaisuus on täynnä. Jos olet ilmoittautunut, etkä pääsekään paikalle, ilmoitathan esteestäsi ystävällisesti osoitteeseen toimisto@nuorisotutkimus.fi. Näin joku toinen pääsee tilaisuuteen.

Ovatko palvelut kaikille yhdenvertaiset? Huomioidaanko palveluissa moninaisuus? Miten päihde- ja mielenterveystyön ammattilaiset kohtaavat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia nuoria?

Sateenkaarinuoret päihde- ja mielenterveyspalveluissa -hankkeessa (2015–2017) tutkittiin ammattilaisten valmiuksia kohdata sateenkaarinuoria nyky-Suomessa. Vaikka sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuuden huomioimista pidetään tärkeänä, on palveluissa vielä monin paikoin kehitettävää. Palveluiden käytännöissä ja työntekijöiden osaamisessa ja tietämyksessä on paljon vaihtelua.

Tutkimusraportti kokoaa yhteen tutkimuksen tulokset. Kirjassa käydään läpi ammatilliseen osaamiseen, työyhteisöjen toimintaan ja palveluiden käytäntöihin liittyviä kysymyksiä sateenkaarinuorten ja moninaisuuden huomioimisen näkökulmasta. Kirja tarjoaa uutta tietoa aiheesta kiinnostuneille, käytännön välineitä ammattilaisille ja alaa opiskeleville sekä konkreettisia ehdotuksia palvelujen kehittämiseksi.

Julkaisua myydään tilaisuudessa, ja se on ennakkomyynnissä Nuorisotutkimusseuran verkkokaupassa: http://www.nuorisotutkimusseura.fi/julkaisut/verkkokauppa/kirjat. Teos julkaistaan myös netissä.

Ohjelma:

Noora Hästbacka ja Inka Sirén esittelevät tutkimusraporttia.
Kommentti: Marita Karvinen, Seta
Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Tuomas Tenkanen Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:stä