Maailman kirjat -tapahtuman keskustelu: Muuttoliike lasten ja nuorten elämässä

Rautatientori, Helsinki

Nuorisotutkimusseuran lavaohjelmaa Maailman kirjat -tapahtumassa

Antti Kivijärvi ja Marja Peltola: Muuttoliike lasten ja nuorten elämässä

Muuttoliike määrittää nykymaailmaa vahvasti, ja se koskettaa myös yhä useampien lasten ja nuorten elämää. Lapset ja nuoret muuttavat niin Suomen sisällä kuin globaalisti, perheensä kanssa ja ilman. Toisaalta muuttoliikkeen vaikutukset kokevat usein myös ne, jotka jäävät paikoilleen. Tässä keskustelussa pohditaan lasten ja nuorten asemaa nykypäivän muuttoliikkeissä: kokemuksia ylirajaisesta elämästä, monipaikkaisuudesta mutta toisaalta myös paikallaan pysymisestä. Nuorisotutkimusverkoston tutkijat Antti Kivijärvi ja Marja Peltola keskustelevat toimittamastaan kirjasta Lapset ja nuoret muuttoliikkeessä (Nuorisotutkimusseura 2016). Tutkijoita haastattelee sarjakuvataiteilija, kasvatustieteen yo Warda Ahmed.

Koko kirjallisuusohjelma löytyy täältä: https://www.maailmakylassa.fi/ohjelma/kirjallisuusohjelma.