Näkökulma

Nuorisotutkimusverkosto tuottaa monitieteistä tutkimusta ja vaikuttaa tutkimuksillaan yhteiskuntapolitiikkaan sekä nuorten parissa tehtävän työn kehittämiseen. Nuorisotutkimusverkoston yhteiskunnallisen vastuun vahvistamiseksi käynnistettiin huhtikuussa 2015 uusi kirjoitussarja, Näkökulma.

Sarjassa avataan Nuorisotutkimusverkostossa tehtävän tutkimuksen tuloksia yhteiskunnallisiksi puheenvuoroiksi ja kannanotoiksi.  Näkökulmat sisältävät paitsi uutta tietoa nuorista, myös politiikkaan ja käytännön toimintaan suunnattuja ehdotuksia. Tutkijoille ne tarjoavat keinon osallistua nuoria ja nuoruutta koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja paremman maailman rakentamiseen.

Näkökulmien tekstit voivat nousta hankejulkaisujen pohjalta, mutta yhtä lailla jostakin ajankohtaisesta yhteiskunnallisesta teemasta. Näkökulman kirjoittajana voi toimia yksittäinen tutkija tai tietyn tutkimusintressin jakava tutkijaryhmä.

Nuoruus hallitusohjelmassa -kirjoitussarja 

Nuoruus hallitusohjelmassa -kirjoitussarja on osa laajempaa Näkökulma-kirjoitussarjaa. Se käynnistettiin marraskuussa 2015 analysoimaan Juha Sipilän hallitusohjelman nuorisovaikutuksia. Teksteissä parikymmentä alansa tutkijaa pureutuu aiheeseen oman erityisalansa näkökulmasta.

Näkökulmat 7-24 ovat osa Nuoruus hallitusohjelmassa -kirjoitussarjaa. Kirjoitussarjan esittelyn sekä sarjassa ilmestyneet näkökulmat löydät myös kootusti omalta sivultaan: www.nuorisotutkimusseura.fi/nuoruus-hallitusohjelmassa-kirjoitussarja.   

Ilmestyneet Näkökulmat

Näkökulma 20: Meneekö lapsi pesuveden mukana?

Elina Pekkarinen

Lue Näkökulma 20 pdf-tiedostona täältä.Lue Näkökulmien 19-20 yhteinen julkaisutiedote. V: (Isä) oli tosi semmonen, et se veti aina äidin pankkitilin tyhjäks. Et ku verhoissa on alhaalla niit saumoja...

Lue lisää